TikTok bir hafta daha indirilebilecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı, TikTok yasağının bir hafta erteleneceğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.09.2020, 13:55
TikTok bir hafta daha indirilebilecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında yaşanan TikTok gerilimine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, TikTok'un ülkesindeki kolunun Oracle-Walmart tarafından satın alınmasına ilişkin anlaşmaya imza atacağını bildirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı, söz konusu anlaşma ile ulusal güvenliğin korunacağını kaydetti. 

Bunun üzerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı, konuya ilişkin bir duyuru yaptı. 

Söz konusu duyuruda, 20 Eylül günü başlaması beklenen TikTok yasağının, yaşanan son gelişmeler ve Trump'ın açıklaması üzerine 27 Eylül gününe erteleneceği ifade edildi. 

Ne olmuştu?

Trump, TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) kolunun Amerikan firmalarından birine satılmaması durumunda, ülkesinde söz konusu platforma yasak getireceğini duyurmuştu.

Bu konuda tavrını net bir şekilde ortaya koyan Trump, Amerikalı şahıs ya da kurumların TikTok ve WeChat platformları ile herhangi bir iş birliği yapmasının yasaklanması için iki kararnameye de imza atmıştı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı, TikTok ve WeChat platformlarının 20 Eylül günü itibarıyla indirilemeyeceğini bildirmişti. 

Bakanlık, gerekçe olarak "ulusal güvenliğin korunmasını" göstermişti.

Çin merkezli platformların para transferi ve ödeme hizmeti sunmasına müsaade edilemeyeceği de ifade edilmişti. Öte yandan, ulusal güvenliğe dair kaygıların 12 Kasım gününe kadar ortadan kalkması durumunda yasaklara son verilebileceği duyurulmuştu. 

Yorumlar (0)