Tesla'dan Avrupa'ya fabrika: İlk teslimat tarihi belli oldu

ABD’li elektrikli otomobil şirketi Tesla, Avrupa'da kurduğu ilk fabrikasında festival gerçekleştirdi. Berlin'de düzenlenen festivale katılan firmanın CEO'su Elon Musk, “Üretime, birkaç ay içinde başlamayı hedefliyoruz. Aralık ayında ilk araçlarımızı eslim edebileceğiz" sözlerini kullandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.10.2021, 16:32
Tesla'dan Avrupa'ya fabrika: İlk teslimat tarihi belli oldu

Almanya'nın başkenti Berlin’de fabrika kuran Tesla, kapılarını halka açtı. "Gigafactory" isimli Avrupa'daki ilk Tesla fabrikasında, bir günlük bir festival düzenlendi.

“Kısa sürede üretime geçeceğiz”

9 bin kişinin katıldığı festivalde, konser ve etkinliklerin haricinde fabrikayı gezme şansı da oldu.

"Giga Fest"in açılışına katılan firmanın CEO'su Elon Musk, "Birkaç ay içinde, büyük ihtimalle Kasım veya Aralık ayında üretime başlamayı hedefliyoruz. İlk araçlarımızı umuyoruz ki Aralık’ta teslim edebileceğiz. Fakat üretime başlamak işin kolay yanı, zor olanı hedeflediğimiz üretim seviyesine ulaşmak" açıklamasını yaptı. 

Fabrikanın tam kapasiteyle çalışması halinde senede 500 bin elektrikli otomobil üretebilecek. Bu rakam, 2020 yılında Almanya genelinde üretilen bütün elektrikli araç sayısının 2 katına denk geliyor. 

Gigafactory'nin haricinde 5 milyar euroluk bir yatırımla batarya üretim tesisi kurulması de hedefleniyor.

Çevreciler rahatsız

Elon Musk, Almanya'nın elektrikli araç beklentilerini tutturması konusunda fabrikanın büyük katkı sağlayacağını belirtse de bazı aktivistler ve çevreciler, Tesla'nın Almanya'da fabrika kurmasından oldukça rahatsız.

Tesla'nın kurduğu tesis konusunda çevreciler, bir ağaç katliamına neden olduğuna vurgu yapıyor. Tesisin üretime başlaması ise Çevre Bakanlığı'ndan çıkacak olan onaya bağlı. Fakat fabrikanın onay almasına kesin olarak bakılıyor. 

Söz konusu fabrikada Tesla'nın "Model Y" isimli modeli üretilecek.

Yorumlar (0)