Telegram kurucusundan WhatsApp uyarısı!

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov: "Tüm fotoğraflarınızın ve mesajlarınızın bir gün herkese açık bir şekilde paylaşılmasını istemiyorsanız WhatsApp'ı silin."

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.11.2019, 09:53
Telegram kurucusundan WhatsApp uyarısı!

Rusya'nın en popüler anlış mesajlaşma uygulaması ve Facebook bünyesinde faaliyet gösteren WhatsApp'ın en önemli rakiplerinden olan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz günlerde çok çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Telegram’ın kurucusu Rus girişimci Pavel Durov, “Tüm fotoğraflarınızın ve mesajlarınızın bir gün herkese açık bir şekilde paylaşılmasını istemiyorsanız WhatsApp’ı silin” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 200 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip Telegram, WhatsApp'ın 1.6 milyarlık kullanıcı sayısına kıyasla mütevazi kalsa da Telegram, WhatsApp'a sağlam bir alternatif konumunda bulunuyor.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un, WhatsApp'ın güvenli olmadığı iddiaları ise bir ilk değil.

Rus girişimci Durov, 2019'un başlarında WhatsApp'ta ortaya çıkan bir arka kapı üzerine, WhatsApp'taki yeni güvenlik açığının şaşırtıcı olmadığını ve WhatsApp'ın hiçbir zaman güvenli olmadığını iddia etmişti. 

Bu hafta içinde platformda önemli bir güvenlik açığı keşfeden WhatsApp, kullanıcılardan uygulamanın en son sürümüne güncelleme yapmalarını istedi. Hindistan'da bulunan açık ise hacker’ların içinde kötü amaçlı yazılım bulunan bir videoyla kullanıcıların mesajlarına erişebilmesine imkan sağlıyordu. Facebook, bu hafta hatayı düzeltti; lakin uygulamanın daha eski sürümünü kullanan kullanıcılar hala risk altında.

Yorumlar (0)