Tamamını yapay zeka oluşturdu! Birinci sıraya çıktı

Bir üniversite öğrencisinin oluşturduğu tamamı yapay zeka içeriklerinin ürettiği metinlerden oluşan blog, teknoloji haber ağı Hacker News'te birinci sıraya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.08.2020, 21:27 18.08.2020, 21:34
Tamamını yapay zeka oluşturdu! Birinci sıraya çıktı

Son dönemlerde hemen hemen bütün alanlarda adını duyduğumuz yapay zeka tarafından oluşturulan teknolojiler, artık gerçeğinden ayırt edilemeyen metin girişleri de yapmaya başladı.

Bunun bir örneği de üniversite öğrencisi olan Liam Porr'dan geldi.

Porr, adeta insan elinden çıkmışcasına metinler oluşturan GPT-3 yapay zeka aracını kullanarak bir blog sitesi kurdu.

Web sitesi üzerinde sadece yapay zekanın üretmiş olduğu metinleri yayınlayan üniversite öğrencisi, içerikleri ise adeta insan eliyle oluşturulmuş gibi gösterdi.

Teknoloji ağında ilk sıraya çıktı

Yalnızca amacı insanların bunu fark edip etmeyeceklerini öğrenmek olan Porr, bütünüyle yapay zekanın yazmış olduğu içeriklerden oluşan blogunda, sosyal haber ağı olan Hacker News'te birinci sıraya çıktı.

GPT-3 nedir?

GPT 3, Generative Pre-Training Transformer 3 anlamına geliyor. Sam Altman ve ELon Musk'ın kurduğu OpenAI firmasının üzerinde çalışmış olduğu bir yapay zeka teknolojisi.

Bu sistemi en basit anlatımıyla doğal bir dil işleme sinir ağı olarak tanımlayabiliriz. Bir öngörücü olan ürün, beslenmiş olan içeriklerin arkasından neyin geldiğini tahmin ederek komutları uygulamaya sokuyor.

1 milyar doların üzerine yatırım alan teknoloji, metin çevirebiliyor, şiir yazabiliyor, soyut sorulara cevap verebiliyor ve diyalog kurabiliyor.

Anlaşılan o ki gelecek günlerde yapay zeka üzerine çok konuşulacak uygulamaları daha sık duyacağız.

Yorumlar (0)