Spotify kullanan kişi sayısı açıklandı

Spotify müzik platformunu kullanan kişi sayısı ve şirketin yılın üçüncü çeyreğindeki büyüme rakamları paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 18:30 29.10.2019, 17:42
Spotify kullanan kişi sayısı açıklandı

Dünyaca ünlü müzik yayın platformu Spotify, yeni eklentileri, podcast’leriyle gücünü arttırmaya devam ediyor. Firma tarafından yılın üçüncü çeyrekteki finansal sonuçları açıklandı. Firmanın kazancıyla birlikte abone sayısında da ciddi bir artış meydana geldi.

Spotify’ın abone sayısına ilişkin elde edilen son bilgiler, senenin üçüncü çeyrek rakamlarının açıklanmasıyla birlikte bir kez daha görüldü. Toplam olarak firmanın 248 milyon dinleyicisi var. Üyesi ise 113 milyon dolaylarında. Firma toplam kullanıcı sayısını geçtiğimiz seneye göre yüzde 30’luk bir oranda arttırdı. Premium abonelerindeki artış ise yüzde 31 olarak kaydedildi.

Firmanın kazancına baktığımızda geçtiğimiz senenin aynı yılına göre yüzde 28’lik bir artış kaydediliyor. Şirketin toplam geliri 1.73 milyar Euro’ya erişirken Premium abonelikleri sonucu 1.56 milyar euro’luk kazanç sağlıyor. Firmanın reklam gelirleri ise 170 milyon Euro. Reklam gelirleri artsa bile firma için bu beklentilerin altında kalıyor.

Geçtiğimiz sene 6 milyon euro’luk işletme zararını paylaşan firma, bu sene 54 milyon euroluk kar elde ettiğini paylaştı. Ayrıca üç aylık net karının da 214 milyon Euro olduğu bilgisi geldi. Geçtiğimiz yıl bu kar 226 milyon Euro dolaylarındaydı.

Spotify’ın kaydettiği bu yükselişte özellikle gelişmekte olan firmaların önemli bir rolü olduğu biliniyor. Bununla birlikte firmanın sürekli çeşitli eklentilerle uygulamasını zenginleştirmesi de bu başarısında önemli bir etken. Örneğin podcastlar. Firmanın uygulamasından Podcast kullanımı da yüzde 14’e kadar ulaştı. Bu da yaklaşık olarak 35 milyon kullanıcının podcastlarden yararlandığını gösteriyor.

Firma yıl sonunda aylık olarak 255-270 milyon kullanıcıya erişme hedefi taşıyor. Premium aboneleri arasında da hedefi 120-125 milyon kişi.

Yorumlar (0)