Galatasaray'ın problemi ne?

Galatasaray’da çok uzun süredir devam eden sorunlar derbi yenilgisinin ardından daha da artmaya başladı.

SPOR 29.10.2019, 15:55 29.10.2019, 15:58
Galatasaray'ın problemi ne?

Beşiktaş'a karşı alınamayan galibiyet, Galatasaray’da yılın başından itibaren yaşanan sorunlar artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Fatih Terim, bazı tercihlerinin yanlış olduğunu, devre arasında neşteri vuracağını ifade etti. Sarı-kırmızılı takımda 21 kupa sahibi olan teknik adam, bu konuda büyük operasyon yapacak.

galatasaray beşiktaş ile ilgili görsel sonucu

Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde art arda yaşanan yenilgiler sonrasında Galatasaray, camiada Fatih Terim de eleştirlerin odağı oldı. Sarı-kırmızıluı takımda tam 21 kupaya sahip olarak oldukça iyi bir başarıya imza atan Terim de formsuz olarak yorumlanıyor. Terim’e gelen eleştiriler ve hatalı olduğu kabul eidlen kararları şu şekilde:

Oyun sisteminde ısrarcı olundu

Sarı-kırmızılı takımın performansı daha ilk günden olmsuz sinyalleri vermeye başlamıştı. Ancak Fatih Terim tüm bunlara rağmen değişikliğe gitmedi. Yeni takım kurulsa da , son iki sezonda şampiyonluğu getiren oyun sisteminde ısrarcı oldu. Yeni oyuncular sisteme uyum sağlayamadı.

galatasaray ile ilgili görsel sonucu

Riske girilmedi

Galatasaray, ligdeki 9 karşılaşmada da aynı planda oynadı. ‘Rakibe göre oyun sistemi belirleme’ geçmişte kaldı. Her karşılaşmada herkes tarafından bilenen taktik ile oynadı. Beşiktaş savunmasının ağır olduğu bilinmesine rağmen, bunu değerlendirecek bir sistem uygulanmadı. Riske girmedi.

emre mor galatasaray ile ilgili görsel sonucu

Emre Mor öne sürüldü

Fatih Terim’in en vurucu özelliği karşılaşmada galibiyeti yaşatan hamleleri idi. Yeri geldi üç oyuncu değişikliğide yaptı.  Ancak bu sezon neredeyse her maçta aynı değişiklikle yaptı.  Emre Mor öne sürüldü, özellikle fiziksel ve psikolojik olarak yetersiz olan oyuncu, hi ç bir karşılaşmayı kazandıramadı.

Galatasaray deplasmanda derbi galibiyetini unuttu!

Deplasmanda galibiyet elde edilemedi

Galatasaray’da deplasman korkusu uzun süredir devam eden bir durum. Takım bu sezona dek dış sahalarda kaybettiği puanları, içerideki maçları kazanarak önlüyordu.  Oysa ki bu sezon dış sahadaki başarısızlık özellikle derbilerde ciddi kayıplara neden oldu.


 

Yorumlar (0)