Sosyal medya yasaklarıyla boğuşan Trump, kendi uygulamasını açtı 

ABD’nin eski Başkanı Trump, Twitter, Facebook ve Instagram’dan sık sık engellenince çareyi yeni bir sosyal medya uygulaması oluşturmakta buldu. Twitter hesabının kapatılmasının yıl dönümünde “Truth Social” isimli uygulamasını duyuran Trump, bundan sonra tüm seçim propaganlarını ve gündem hakkındaki değerlendirmelerini buradan gerçekleştirecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.02.2022, 08:20 22.02.2022, 10:34
Sosyal medya yasaklarıyla boğuşan Trump, kendi uygulamasını açtı 

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre Baskını olayından sonra yeni ABD hükümeti ve Biden hakkında yazdıkları, koronavirüs hakkındaki paylaşımları gibi pek çok sebeple Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarından engellenmişti. Bu uygulamalara karşı çeşitli suçlamalar kaydeden Trump, Twitter’da engellenmesinin yıl dönümünde bir tür uygulama geliştirdiklerini duyurdu. 

“Truth Social” kullanıma açıldı 

Bundan sonra gündem hakkındaki değerlendirmelerini ve yaklaşan seçimler için propagandalarını Truth Social üzerinden yapacağını dile getiren Donald Trump, seçmenlerinden büyük destek topladı. Apple’ın uygulama mağazasında şu anda belirli kullanıcılara açık olan uygulamanın 10 gün içinde tüm kullanıcılara açılacağı belirtildi. 



Uygulamaya yoğun talep yaşanıyor 

Truth Social, duyurulmasının ardından yoğun taleple karşı karşıya kaldı. Bu da bazı erişim sorunlarına sebep oldu. Uygulama, bu sorunu kullanıcılarına bildirirken, “Çok büyük talep sebebiyle seni bekleme listesine aldık. Seni seviyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Trump, TMTG’yi kurdu 

Donald Trump, kongre baskınına destek vermesi ve 2020 seçimlerinde usulsüzlük yapması sebebiyle YouTube dahil tüm sosyal medya uygulamalarından engellenmişti. Bunun üzerine eski Başkan, Şubat 2021’de “Trump Medya ve Teknoloji Grubu’nu” (TMTG) kurduğunu duyurmuştu. TMTG hakkında açıklamalarda bulunan Trump, ekim ayında da bu sosyal medya platformunu duyurmuştu. 

Yorumlar (0)