Snapchat bütün olanlara rağmen yükselişte

Snapchat’in popülaritesi son zamanlarda azalmasına rağmen yılın son çeyreğindeki rakamlarında 7 milyon kullanıcıyı daha bünyesine kattığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 12:00
Snapchat bütün olanlara rağmen yükselişte

Bilindiği üzere Snapchat eskiden olduğu gibi büyük bir popülerliğe sahip değil. Yani en azından öyle biliniyordu. Şirket tarafından yayınlanan yeni verilere göre, Snapchat yılın son çeyreğinde kulanıcı sayısını 7 milyon daha artırdı. Bu aynı zamanda Snapchat AR alanında da hedeflere sahip.

Snapchat uygulaması eskiden olduğu gibi popüler olmasa bile şirket yine de yatırımlarına devam ediyor. Artırılmış gerçeklik özelliklerinin bu gibi uygulamalarda geliştirilmesi büyük bir önem sahip. Çünkü Snapchat bu alanda yapacağı yatırımlarla birlikte kullanıcı sayısı üzerinde büyük bir artırıma gidebilir. Yılın son çeyreğinde 7 milyon kullanıcıyı daha bünyesine dahil eden Snapchat, rakipleri kadar popüleritesi yok.

Instagram ve Facebook gibi şirketler kıyaslandığı zaman kullanıcı sayısının artısı az kalıyor. Snapchat’in özelliğinden esinlenilen Instagram’ın Hikayeleri ile birlikte kullanıcı sayısı günlük 500 milyona kadar ulaşmıştı. Bu 3 aylık dönemde 7 milyonluk kullanıcı artışıyla Snapchat için oldukça az bir rakam.

Şirketin CEO’su Evan Spiegel, bütün bunlara rağmen artırılmış gerçeklik alanında kendilerini sürekli geliştirdiklerini belirtiyor. Spiegel tarafından paylaşılan verilere göre, uygulamada günlük kullanıcılar ortalama olarak 30 kez Snap AR ürünleriyle bir etkileşimde bulunuyor. Snap AR ürünlerinde kullanıcılar çevrelerine veya yüzlerine filtreler uygulayabilerek, maske filtreleri ve sanal ögelere erişebiliyor.

Şimdiye dek Snap geliştirici topluluğu 600 binden fazla filtre oluşturdu. Snap AR filtrelerde sürekli artırıma gitmek ve AR ürünlerinde çeşitlenerek adından söz ettirmek istiyor.

Yorumlar (0)