Selçuk Bayraktar: Dünya takdir ederken içeriden köstek olanlar var

TEKNOFEST rüzgarı 7. defa esmeye başladı. Festivale başvuruda bulunanların sayısı 1 milyonu geçtiğini ifade eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ''Tekofest'in her sene büyümesi bir istek değildir, mecburiyettir. Dünya bu değerleri takdir ediyorken içeriden bazı kesimler köstek oluyor” dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.04.2023, 13:34
Selçuk Bayraktar: Dünya takdir ederken içeriden köstek olanlar var

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023 başladı. Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023'ün açılış etkinliğinde açıklamalarda bulunan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, üretilen teknolojilere “köstek” olunduğunu dile getirdi.

“Ne diyorlar, dokunacaklarmış”

TEKNOFEST’in gençler adına oldukça verimli olduğunu aktaran Bayraktar, “Etkinliğin her sene daha da büyüyerek devam etmesi bir tercih değil mecburiyettir.

Daha öncesinde de dile getirmiştim. En ileri teknolojilerden oluşan İHA ya da uçağı da üretirseniz üretin, önüne koyulacak takoz uçmasının önüne geçecektir. SİHA’ları geliştirirken de oluşturduğumuz T3 Vakfı'nda görev yaparken de takoz koyma düşüncesinde olanlarla karşılaştık. Şu anda da aynı tavır sürdürülüyor. Dünya ürettiğimiz işlere karşı takdirlerini dile getirirken içeriden bu duruma köstek olmaya ya da takoz koymaya çaba sarf edenler var. Ne diyorlar, dokunacaklarmış. Buradan da dile getirmek isterim. Dokunacağız denilen bütün milli platformlarımıza yalnızca sizler dokunabilirsiniz.

Bu uçaklara sadece ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefi bulunan o güzel evlatlarımız dokunabilir” dedi.

Yorumlar (0)