PlayStation 5'in dijital versiyonu yakında ülkemizde!

PlayStation 5'in oyun diski kullanılamayan ve daha uygun bir ücret ile gelmesi muhtemel dijital versiyonu, yakında ülkemizde satışa çıkacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.01.2021, 01:43
PlayStation 5'in dijital versiyonu yakında ülkemizde!

Sony tarafından geçtiğimiz 11 Haziran'da gerçekleştirilen etkinlikte lansmanı yapılan PlayStation 5, 19 Kasım tarihinden itibaren Türkiye'deki oyun tutkunlarıyla buluşmuştu.

Satışa sunulduğu ilk gün tamamen tükenen ve karaborsada yüksek meblağlar karşılığında satışa çıkarılan PS5, halen stok problemi sebebi ile eleştiri yağmurunu tutuluyor.

An itibarıyla Japon teknoloji devinin duyurduğu 8 bin 299 liralık fiyata PlayStation bulmak bir hayli zor. 

Umut dijital sürümde

PS5, iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. İlk versiyonda konsola oyun diskleri yerleştirilebiliyorken; ikinci sürümde internet üzerinden indirilerek oyun oynanabiliyor.

PS5'in normal versiyonunun fiyatı 499 dolar, disk girişi bulunmayan versiyonunun fiyatı ise 399 dolar olarak duyurulmuştu.

Yakında ülkemizde satışa sunulacak

Ülkemizde bulunan e-ticaret platformlarından bazıları, PS5'in dijital versiyonunu 'çok yakında' etiketi ile listelemeye hız verdi. Fakat söz konusu ürünün ne zaman stoklarda olacağına ilişkin kesin bir veri yok.

Gümrük vergisine uygulanan yüzde 30 oranındaki indirim ile birlikte, PS5 dijital versiyonunun Türkiye'de 6 bin lira bandında satışa sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)