Elon Musk unvanını kaptırdı

Elon Musk, "dünyanın en zengin insanı" unvanını 24 saat içinde Jeff Bezos'a kaptırdı! Elon Musk 1 günde tam 13,5 milyar dolar yitirdi.

EKONOMİ 13.01.2021, 08:46 17.01.2021, 14:01
Elon Musk unvanını kaptırdı

"Dünyanın en zengin insanı" unvanını geçtiğimiz günlerde kazanan SpaceX ve Tesla Motors'un sahibi Elon Musk, bu unvanı kısa süre önce elinden aldığı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a yeniden kendi elleriyle verdi.

Forbes dergisi tarafından "dünyanın en zengin insanı" gösterilen Elon Musk, zirvenin birkaç gün önceki sahibi Amazon'un patronu Jeff Bezos'a bu unvanı geri verdi.

Elon Musk'ı bir gün içinde "dünyanın en zengini" unvanından eden ise, sahibi olduğu Tesla şirketinin bir gün içinde yüzde 8 oranında değer yitirmesi.

Ünlü milyarderin Tesla'sı, 2020 yılı içinde çok önemli başarılara imza atmış, hisse değerleri de buna bağlı olarak ciddi ölçüde yükselmişti. Forbes dergisi onaylanan gelirleriyle birlikte Elon Musk’ı "dünyanın en zengin insanı" olarak göstermişti. Dergi Elon Musk'ın servetini net 189,7 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Fakat Elon Musk, bu unvanını bir hafta bile koruyamadı. Tesla hisseleri, pazartesi günü hızla değer yitirdi ve Elon Musk’a bu kayıp 13,5 milyar doların uçmasına neden oldu. Elon Musk'ın net serveti bu son gelişmeyle birlikte 189,7 milyar dolar seviyesinden 176,2 milyar dolar seviyesine düştü. Yaşanan bu değişiklik Elon Musk'ın zirveyi, 182,1 milyar dolar serveti bulunan Jeff Bezos'a kaptırmasına yol açtı.

Jeff Bezos 182,1 milyar dolar servet ile yine listenin birinci sırasında, Elon Musk ise 176,2 milyar dolar servet ile bu listenin ikinci sırasında yer alıyor.

Yorumlar (0)