Otomotiv devi Ay keşif aracı geliştirdi

Nissan, JAXA (Japonya Uzay Araştırma Ajansı) ile ortak çalışmayla geliştirdiği ve Ay yüzeyinde kullanılma amacıyla tasarlanan keşif aracını lanse etti. Firmanın motor kontrol teknolojisinden kuvvet alan aracın, Ay'ın dalgalı yapıya sahip yüzeyinde problemsiz bir şekilde hareket etmesi öngörülüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.12.2021, 00:45 04.12.2021, 12:08
Otomotiv devi Ay keşif aracı geliştirdi

Japonya merkezli otomotiv devi, JAXA ile ortak çalışmayla geliştirdiği Ay aracının prototipini tanıttı. Firmanın elektrikli araçlar için geliştirdiği motor kontrol teknolojisinden faydalanan aracın, Ay'ın dalgalı yapıya sahip yüzeyinde problemsiz bir biçimde hareket etmesinin amaçlandığı kaydedildi. Sürücüsüz bir şekilde hareket etmek için tasarlanan ve tamamen güneş enerjisi ile çalışması planlanan keşif aracının, Ay'ın yüzeyine uyum gösteren özel tekerleklerle donatıldığı bildirildi. Firma tarafından gerçekleştirilen açıklamada, JAXA ile birlikte proje geliştirme adımlarına devam edeceği belirtilirken, bu aracın ne zaman kullanıma hazır olacağına ilişkin bir tarih verilmedi.:

Honda'da da gözünü uzaya dikti

Japonya merkezli bir başka otomotiv devi Honda'nın da 2029 yılında Ay'a gönderilmesi amaçlanan bir keşif aracı için JAXA ile ortak çalışma yürüttüğü biliniyor. Honda, uzayı keşfetme projelerinde kullanılmak üzere hidrojen, elektrik ve oksijen sağlayacak bir yenilebilir enerji sistemi üzerinde de çalışıyor. 

Yorumlar (0)