NASA'nın Ay seferleri için hazırladığı roketi test edildi

NASA’nın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi program müdürü John Honeycutt, Ay seferleri için kullanılması planlanan roket motoru testinin başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.03.2021, 15:28 21.03.2021, 09:22
NASA'nın Ay seferleri için hazırladığı roketi test edildi

NASA, SLS roketi program müdür J. Honeycutt, düzenlediği basın toplantısında Ay seferlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

2024’e kadar Ay’a insanlı sefer planı

Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) program müdürü Honeycutt, yaptığı açıklamada Ay seferi yapacak roket motorunun testlerinin başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı. ABD’nin Mississippi eyaletinde bulunan Stennis Uzay Merkezi’nde yapılan testlerde, 8 dakika sürekli çalıştırılan SLS motorların istenilen performansı verdiği kaydedildi.

Bundan sonraki aşamada roketin, Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’ne gönderildikten sonra Orion uzay aracına entegre edilmesi planlanıyor.

NASA daha önce ocak ayında Artemis 1 görevi için RS-25 motorlarını geliştirerek teste sokmuş ancak istenilen veriler elde edilememişti. NASA’nın Artemis adını verdiği keşif görevi çerçevesinde 2024 yılına kadar Ay’a insanlı sefer yapılması planlanıyor.

Yorumlar (0)