MİT uçağını ASELSAN donatacak

Millî İstihbarat Teşkilatı, sinyal istihbarat uçağı "Bombardier Challenger 600"ü envanterine aldı. Uçak, ASELSAN tarafından donatılacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.08.2020, 07:59
MİT uçağını ASELSAN donatacak

Son dönemlerde özellikle Libya’da ve terörle mücadelede önemli başarıların altına imza atan Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) sinyal istihbarat uçağı "Bombardier Challenger 600"ü envanterine aldı.

CSS (Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi) tarafından başlatılan MULTI-INT Çok Fonksiyonlu Özel Görev Uçağı Projesi çerçevesinde, görüntü ve sinyal istihbaratında kullanılması için 2 adet "Bombardier Challenger 600" uçağının tedariki için çalışma başlatılmıştı.

Bu çerçevede, Kanada merkezli Field Aviation şirketi tarafından yapısal anlamda modernizasyonu gerçekleştirilen ilk "Bombardier Challenger 600" uçağı Türkiye tarafından teslim alındı.

Millî İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) bağlı Sinyal İstihbarat Başkanlığı envanterine girecek olan ilk sinyal uçağı "Bombardier Challenger 600"ün iletişim ve elektronik istihbaratı gibi özelliklerinin ASELSAN tarafından donatılacağı öğrenildi.

ASELSAN'ın "Bombardier Challenger 600"ü donatması sayesinde yabancı istihbarat kuruluşlarının casusluk girişimleri ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik daha etkin bir mücadele ortaya konulacak.

Yorumlar (0)