BAE, Cancavid'leri Hafter'e gönderdi!

Sudan'dan Libya'ya getirilen Cancavid milisleri darbeci Hafter'e destek için Sirte kentine doğru ilerliyor.

DÜNYA 11.08.2020, 08:30
BAE, Cancavid'leri Hafter'e gönderdi!

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e yönelik asker, silah ve mühimmat desteği iyice artırıldı.

Pazar günü iki Rus kargo uçağının iniş yaptığı Halife Hafter milisleri kontrolündeki Sirte kentine doğru yeni hareketlilik görüldü.

Hareketliliğin Sudan'dan getirilen Cancavid milislerine ait silahlı 70 araç olduğu ve Sirte kenti güzergâhında ilerlediği tespit edildi.

Libya Ordusu tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu'nun resmî Facebook hesabından yapılan bilgilendirmede, askerî araçlarla Sirte kentine doğru giden Cancavid milislerinin Briga bölgesinde görüntülendiği kaydedildi.

Öfke Volkanı Operasyonu'nun açıklamasında, "paralı askerler" olarak Sudan'dan getirilen Cancavid milislerinin ağır silahlarla donatılmış 70 araçla darbeci Halife Hafter milisleri ile yan yana çatışmak için Sirte'ye doğru yol katettiği belirtildi.

Uluslararası tanınırlığı olan Libya Hükümeti'ne karşı hareket eden ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in en önde gelen mali, siyasi ve askeri destekçisi BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Hafter saflarında çatışmaları için Libya'ya paralı askerler sevk ediyor. Sevk edilen binlerce paralı askerler; Rus güvenlik şirketi Wagner'den, Suriye'den ve Sudan'dan (Cancavid milisleri) temin ediliyor.

Yorumlar (0)