Leonardo da Vinci'nin robotu üretildi

Fujikin şirketiyle iş birliği yapan Osaka Üniversitesi, İtalyan sanatçı ve bilim adamı Leonardo da Vinci’nin robotunu üretti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.06.2019, 17:37
Leonardo da Vinci'nin robotu üretildi

Fujikin şirketiyle iş birliği yapan Osaka Üniversitesi, geleceğin bilim insanlarını eğitmek için İtalyan sanatçı ve bilim insanı Leonardo da Vinci'nin robotunu üretti.

Leonardo da Vinci'nin robotu, Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi katılımcılarına tanıtıldı.

Fujikin Pazarlama Müdürü Kouichi Nakamura, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Leonardo Da Vinci’nin bilimsel çalışmalarının günümüze ışık tuttuğunu ifade etti.

İlkokul öğrencilerine bilimi sevdirmek, onlara Leonardo Da Vinci’nin çalışmalarını kendi ağzından basit şekilde anlatmak amacıyla robotunu ürettiklerini açıklayan Nakamura, “Böylece öğrencilerin eğlenerek ve heyecan duyarak bilimi öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda geleceğin bilim insanlarını da eğitiyoruz.” şeklinde konuştu.

İlkokul öğrencilerinin sadece kitap okuyarak bilimi tam anlayamayacağını dile getiren Kouichi Nakamura, öğrencilerin robota ilgilerinin mutluluk verici olduğunu, robotunun İngilizce, Japonca ve İtalyanca konuşabildiğini söyledi.

Leonardo Da Vinci’nin robotunun bugün sadece belli bir bilgiyi tekrar edebildiğini dile getiren Kouichi Nakamura, robotun insanların sorularına yanıt vermesini ve Google ile bağlantı kurmasını sağlayacaklarını anlattı.
Robotun Osaka Üniversitesi ile üretildiğini anlatan Nakamura, milletlerin tarihi kişiliklerini robotlaştırma yönünde bir çalışmaları olduğunu söylerken bir sonraki robot projelerinin Albert Einstein'ın robotu olacağını açıkladı.

Kouichi Nakamura, Japonların eskiden beri disiplinli bir şekilde bir şeyler üretmeyi sürdürdükleri için bugün bilim ve teknoloji de ileride olduğunu da söyledi.

Yorumlar (0)