Koronavirüsün zayıf noktası bulundu!

Biyomedikal araştırma kurumu "Scripps Research", yeni tip koronavirüsün (Covid-19) belirli bir bölgesinin aşılarla hedeflenebilir hale geldiğini ortaya çıkardı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.04.2020, 09:55
Koronavirüsün zayıf noktası bulundu!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) bugün dünya genelinde yaklaşık 1.5 milyon kişiye bulaşmış durumda. Koronavirüs nedeniyle 70 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. 

Dünyanın dört bir yanından bilim insanları, koronavirüse son vermek için tedavi ve aşı geliştirme çalışmalarında bulunuyor. Kâr amacı gütmeyen biyomedikal araştırma kurumu "Scripps Research" de bu alanda çalışmalar yürütüyor.

New York Post’ta yayınlanan habere göre, Scripps Research'te görev yürüten bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüsün (Covid-19) zayıf noktası ortaya çıkarılmış olabilir. 

Söz konusu kurumdan yapılan açıklamanın da umut verici olduğu fark ediliyor.

Bilim insanları, bir insan antikorunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile etkileşimini haritalayarak, virüsün belirli bir bölgesinin aşılarla hedeflenebilir hale geldiğini ortaya çıkardı. 

Meng Yuan, ekip adına yaptığı açıklamada, "Bu noktanın virüs içinde gizlendiğini keşfettik. Sadece bölgenin yapısı değiştiğinde ortaya çıkıyor." ifadesini kullandı. 

Araştırmanın başyazarı Dr. Ian Wilson, çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu saklı bölgelerin tespit edilmesinin virüs için geliştirilecek tedavi ve aşıların yapısal tasarımına katkı sağlayabileceğini vurguladı. 

Wilson, söz konusu bölgenin virüsün "aşil topuğu" olabileceğini kaydederek, "Bunlar aynı zamanda gelecekte ortaya çıkabilecek yeni tür koronavirüsler de dâhil başka koronavirüslere karşı da koruma sağlar." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)