Jandarmaya gönderildi… Teröristlerin korkulu rüyası olacak

Yerli ve milli imkânlarla üretilen 500 adet tamburalı bombaatar, Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edilmek üzere yola çıktı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.05.2022, 17:38
Jandarmaya gönderildi… Teröristlerin korkulu rüyası olacak

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), 40 milimetre çapındaki tamburalı bombaatarların üretimi ve Jandarma Genel Komutanlığı teslimi hususunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile geçtiğimiz süreçte protokol imzalamıştı. Toplam bin adet bombaatarı kapsayan anlaşma kapsamında 500 adetten oluşan ilk parti, Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edilmişti. 500 adet tamburalı bombaatarı kapsayan 2’inci partinin de üretimi tamamlandı ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterine eklenmek üzere yola çıktı. 

MKE, önemli bir çalışmayı daha tamamladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan silahları son teknoloji donanımıyla üretmeye devam eden MKE, böylelikle önemli bir çalışmayı daha tamamlamış oldu. Terörle mücadele faaliyetlerinde Jandarma Genel Komutanlığı personellerine büyük katkı sağlayan toplam bin adet tamburalı bombaatar, bundan sonraki operasyonlarda da Mehmetçik’in önemli silahları arasında yer alacak. 

10 saniyede 6 bomba atabiliyor

Geçmiş dönemde de binlerce tamburalı bombaatar üretimini gerçekleştirerek TSK’ya teslim eden MKE, 500 adetten oluşan bir diğer partiyi daha hazırlayarak Türk ordusunun gücüne güç katmış oldu. Boş ağırlığı 6 kilogram 750 gram olan tamburalı bombaatar, yarı otomatik olarak kullanılıyor. Türk ordusuna geçmiş dönemde büyük güç katan ve performansı ile TSK’dan tam puan alan tamburalı bombaatar, 10 saniye gibi kısa bir süre içinde 6 bomba ateşleyebiliyor. Sahada hızlı ve net sonuçlar üreten teknolojik silah, terörle mücadele faaliyetlerinde kilit rol oynuyor. 

Yorumlar (0)