iPhone 11 satışları Samsung’un yüzünü güldürüyor

iPhone 11 Pro modellerinin satışlarının iyi gitmesi, OLED panellerin en büyük tedarikçisi Samsung’un yüzünü güldürüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2019, 11:00
iPhone 11 satışları Samsung’un yüzünü güldürüyor

Samsung ve Apple arasına kimi zaman işler gerilse de iki şirketin arasındaki uzun soluklu bir iş ilişkisinin bulunduğunu da ifade etmek lazım. Samsung, iPhone X’den beri Apple markasının en önemli OLED tedarikçisi olmaya devam ederken, telefonların gördüğü ilgi dolayısıyla Samsung’un da yüzünü güldürmüş gibi görünüyor.

Apple’ın iPhone 11 Pro modellerindeki OLED  panellerin yüzde 90’ını Samsung üretiyor. İkinci üretici konumunda bulunan LG ise yalnızca Pro Max için 7-8 milyon arasında panel tedarikinde bulunuyor. Samsung’un beş aylık temmuz ve kasım aylarını içine alan zamanda 37 milyon OLED panel tedarik etmesi öngörülüyor.

Samsung geçtiğimiz temmuz ayında Apple’a 3.9 milyon OLED panel gönderdi. Ağustosta bu sayı 8.4 milyona yükseldi. Eylül ayında sevkiyatların 6.9 milyon seviyesinde olması beklense de, iPhone 11 Pro’nun gördüğü ilgiyle bu sayı 9.9 milyona çıktı. Samsung’un Apple’a ekim ayında 9.8 milyon, kasımda ise 5 milyon OLED panel göndereceği tahmin ediliyor.

iPhone 11 Pro’nun gördüğü büyük ilgi, Samsung ve Apple’a iPhone XS serisinin yaşattığı hayal kırıklığını unutturabilir. Geçtiğimiz dönemlerde iPhone XS ve XS Max’in beklenen düzeyde ilgi görmemesi üzerine Apple siparişleri aksaklık göstermişti. Bu da dolayısıyla Samsung Display’in 2019 senesinin ilk çeyreğinde 641 milyon operasyon karı ile kapatmasına neden olmuştu.

Apple tarafından iPhone 11 üzerinde kullanılan LCD panelleri JDI, Sharp ve LG Display’dan geliyor. Şirketin yine 2020’ye gelindiğinde iPhone SE 2 modeli dışındaki bütün modellerinde OLED panelleri kullanabileceği konuşuluyor.

Yorumlar (0)