Instagram'ın çok sevilen özelliği WhatsApp'a geliyor

Instagram’daki hikâyelere emojilerle yanıt yöntemi, WhatsApp tarafından da denenmeye başladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.04.2022, 12:18 03.05.2022, 11:04
Instagram'ın çok sevilen özelliği WhatsApp'a geliyor

Instagram kullanıcıları tarafından en sık kullanılan etkileşim yöntemleri arasında yer alan emojili geri dönüşler, kısa süre için WhatsApp’ta da görülebilir. Dünyaca ünlü mesajlaşma platformu WhatsApp, Instagram’da çok tutulan bu özelliği kendi uygulaması bünyesinde de test etmeye başladı. Deneme süreçlerindeki geri dönüşlerin olumlu olması halinde, WhatsApp’taki durum hikâyelerine emojiler vasıtasıyla yanıt verilebilecek. 

İlk defa WABetinfo’da görülmüştü

Instagram ve Facebook ile birlikte Meta çatısı altında yer alan WhatsApp, bu sebeple diğer uygulamalarda başarılı olan özellikleri kendi bünyesinde sık sık deniyor. WhatsApp üzerinden emojilerle yanıt özelliği ilk defa WABetainfo’da görülmüştü. WhatsApp’ın bu girişimi sonrası, anlık mesajlaşma platformunda hangi emojilerin yer alacağı da merak konusu oldu. 

8 adet emoji üzerinde denemeler sürüyor

Edinilen bilgilere göre, WhatsApp, bu konuda 8 adet emoji üretmeyi düşünüyor. Bu emojiler arasında parti emojisi, kalpli göz emojisi, alkış emojisi, sevinçten gözleri dolmuş emoji, temennide bulunan el emojisi, şaşkın emoji, 100 puan emojisi ve üzgün emoji yer alıyor. 

Emoji özelliği kısa süre içinde akıllı telefonlara da gelecek

WhatsApp durumlarına emojilerle yanıt verme uygulaması şuan sadece masaüstünde kullanabiliyor. Yeni özelliğin kısa süre içinde akıllı telefonlara da gelmesi bekleniyor. Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kısa süre önce de dosya paylaşım sınırının genişletilmesi ve iki cihazda aynı anda kullanma gibi çeşitli yeniliklerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu uygulamaların kısa süre içinde WhatsApp’ın tüm sürümlerinde aktif hale gelmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)