Instagram düşüşe geçti

En popüler fotoğraf paylaşım uygulamalarından olan Instagram, düşüş dönemine geçti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.01.2020, 17:24
Instagram düşüşe geçti

Sosyal medyanın günlük hayatımızdaki yeri her geçen gün artış göstermeye devam ederken, yapılan yeni bir araştırma Instagram hakkında şaşırtıcı veriler ortaya koydu.

2012 yılında Facebook'un satın aldığı Instagram, 2012'den günümüze hızlı bir şekilde büyümeye devam etti. Sosyal medyanın en popüler uygulamalarından biri olan Instagram, rakip uygulamaların da özelliklerini bünyesine katarak git gide güçlenmeye devam etmekteydi. Facebook'un aktif kullanıcı sayısında görülen düşüşle birlikte Instagram, genç internet kullanıcılarının en çok tercih ettiği sosyal medya platformlarından biri haline gelerek, günlük 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı. 

Ancak yeni bir araştırma, Instagram'ın eski popülerliğini yitirmeye başladığı yönünde bulgular ortaya koydu. Amerika'da yapılan araştırmada Instagram'ın büyüme oranının ilk defa tek haneli sayılara düştüğü gözlendi.

TikTok ve Snapchat rekabeti kızıştırıyor

 2018 yılındaki büyüme oranı yüzde 10.1 olan Instagram'ın 2019 için kaydedilen büyüme oranı yüzde 6.7. eMarketer'ın tahminlerine göre ise uygulamanın büyümesi git gide düşüş gösterecek. Önümüzdeki yıllar için Instagram büyüme oranları 2020'de yüzde 4.5, 2021'de yüzde 3.2, 2022'de yüzde 2.2, 2023'te ise yüzde 1.8 olarak öngörülüyor.

Uygulamanın büyümesinde yaşanan düşüşün sebeplerinin ise Snapchat ve TikTok gibi rakip uygulamalar olduğu söyleniyor. Instagram genellikle genç kullanıcılara hitap ederken, diğer yandan genç kullanıcılar alternatif uygulamaları da kullanmaya devam ediyor.

Snapchat uygulaması Amerika başta olmak üzere diğer pek çok ülkede popülerliğini korumaya devam ediyor. Snapchat'in yanı sıra TikTok uygulaması da gençler tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye'de ise 2019'da en çok indirilen mobil uygulamalar içerisinde günlük 500 milyondan fazla aktif kullanıcıyla TikTok yer alıyor.

Yorumlar (0)