IMEI kayıt ücretine yeni yılda zam gelecek mi?

Telefonların yurt dışından getirildikten sonra kayıt işlemine IMEI kayıt ücreti yansıtılıyor. Geçtiğimiz Temmuz’da yaklaşık bin TL zamlanan ücretin yeni yılda yaklaşık bin TL daha zamlanması bekleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.11.2019, 14:00
IMEI kayıt ücretine yeni yılda zam gelecek mi?

En son geçtiğimiz Temmuz’da büyük tartışmalara neden olan IMEI kayıt ücretine yeniden zam gelmesi bekleniyor. 2020’den itibaren geçerli olacak yeni IMEI ücreti ise her yıl Vergi Usul Kanununa göre yeniden belirleniyor. Bu yılki oran TÜİK üretici fiyat endeksine yüzde 22.58 olarak yansıdı.

Temmuz’da 618 TL’dan bin 500 TL’ye çıkan IMEI kayıt ücreti, 2020’den itibaren bin 838 TL olması bekleniyor. Yani yeni zammın üstüne 338 TL daha zam gelecek.

IMEI kayıt ücreti yeni yıl için resmi olarak paylaşılmadı ama diğer vergi kalemlerinin de zamdan nasibini aldığını düşünürsek IMEI ücretinin yeni yılda aynı kalacağını söylemek oldukça düşük bir ihtimal.

Peki yeni zamlarla birlikte yurt dışından telefon almak hâlâ mantıklı bir hamle olur mu? Birçok senaryoda evet. Ama kayıt ücretinin artması dışında yurt dışından telefon getirmeye ilişkin diğer zorluklar bu konuya ilişkin talebi azaltabilir gibi duruyor.

Yorumlar (0)