HİSAR O+ göreve hazır

İsmail Demir, savunma sanayisinin yeni bir başarıya daha imza attığını söyleyerek, "HİSAR O+ envantere girişinden evvel son kabul için gerçekleştirilen atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi tam isabetle vurarak imha etti." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.12.2021, 18:15
HİSAR O+ göreve hazır

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, HİSAR O+ hakkında bilgi aktardı.

ROKETSAN-ASELSAN iş birliğinde yerli ve milli olanaklarla geliştirilen HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi kullanıma hazır duruma getirildi.

Başkanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, söz konusu sistemin harp başlığı da TÜBİTAK SAGE tarafından imal edildi.

Göreve hazır

Sistem, 360 derece dönebilen etkinliğe sahip, minimum 9 hedefe eş zamanlı olarak ateşleme ve angajman yapabiliyor. Sistemin önleme menzili ise 25 kilometreye ulaşıyor.

Her çeşit hava şartında çalışma becerisine sahip HİSAR, helikopter, savaş uçağı, seyir füzeleri, havadan karaya füzeler ve SİHA/İHA'ya karşı etkili oluyor. 

Kritik ve stratejik tesislere sahip ülkede mevcut tehdit ve gereksinimlere uygun olarak tasarlanan HİSAR, ülke hava savunmasında önemli bir kuvvet çarpanı olacak.

HİSAR O+ sistemi, esnek ve dağıtık mimari becerisiyle bölge ve nokta hava savunma görevleri üstlenecek.

Sistemin tabur ve batarya yapılarında teşkilatlanma altyapısı da yer alıyor. Sistem, hava savunma radarı, kızılötesi arayıcı, optik sistem, füze fırlatma sistemi ve atış kontrol merkezi unsurlarından meydana geliyor. 

HİSAR O+ envantere girişinden evvel son kabul için gerçekleştirilen atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi tam isabetle vurarak imha etti. HİSAR O+ böylelikle kabul çalışmalarını tamamlamış ve tüm unsurlarıyla ve yüzde 100 kapasiteyle göreve hazır duruma gelmiş oldu.

Yorumlar (0)