27 göçmenin cansız bedeni sahile vurdu

Libya açıklarında 27 göçmenin cesedi kıyıya vurdu.

DÜNYA 26.12.2021, 18:32 27.12.2021, 12:45
27 göçmenin cansız bedeni sahile vurdu

Libya Kızılayı Hums Şubesi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, dün gece Hums şehrinin El-Allus bölgesi sahilinde, Akdeniz'i geçmeye çabalarken boğulan biri bebek 17 göçmenin cesedine ulaşıldı.

Kızılay personellerinin, bölgede sürdürdükleri arama faaliyetleri esnasında yakınlardaki bir plajda da 10 cansız beden daha bulduğu, yaşama tutunmayı başaran 3 göçmenin ise ekipler tarafından hastaneye nakledildiği öğrenildi. 

Bahse konu 3 göçmenin ifadeleri doğrultusunda kıyıdaki aramaların sürdüğü aktarıldı.

Kimlikleri an itibarıyla belirlenemeyen cesetlerin, Afrikalı düzensiz göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

Afrika'dan Avrupa'ya geçiş noktası

Libya, son senelerde çatışmalardan ve yoksulluktan kaçan Afrikalı düzensiz göçmenlerin geçiş noktalardan biri konumuna geldi.

Uluslararası Göç Örgütü tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bu sene şu ana dek yaklaşık olarak 1500 düzensiz göçmen, Akdeniz'de engellenebilir deniz kazalarında boğularak can verdi.

BM yetkililerinin yanı sıra STK üyeleri ve insan hakları savunucuları, Akdeniz sularındaki ölümlerin ve acıların büyük bir bölümünün engellenebilir olduğuna sık sık işaret ediyor. 

Göçmenleri hedef alan 'geri itme' uygulanması, acil durum çağrılarının yanıtsız kalması ve kurtarma gayretlerinin engellenmesi sebebiyle AB ülkelerinin de bu göçmen kayıplarından sorumluluğu tutulduğunun altı çiziliyor.

Yorumlar (0)