Havadan şarj teknolojisi geliyor

Amerika merkezli bir şirket, kablosuz (temaslı) şarjı daha ileri bir noktaya taşıyarak 'havadan' şarj teknolojisini geliştirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.07.2019, 23:00
Havadan şarj teknolojisi geliyor

Teknoloji devleri ve markaları yıllardır yeni nesil batarya teknolojileri üzerinde çalışıyor. Son olarak kablosuz şarj özelliği ile telefon şarj etme alanında yeni bir dönem başlamıştı. Kablosuz şarjda enerjisağlayan ile enerjiden yararlanan ünitelerin birbirine teması yetiyordu. ABD (Amerika Birleşik Devletleri) merkezli Ossia şirketi ise, kablosuz şarjı daha ileri bir boyuta taşıyarak 'havadan' şarj teknolojisini üretti.

Pede ya da aksesuara gerek yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Haberleşme Komisyonu (FCC) tarafından onay verilen yeni şarj teknolojisi, kablosuz şarj formatından farklı olarak herhangi bir pede veya aksesuara ihtiyaç duyulmaksızın cihazın olduğu yerde, hiçbir kablo ya da temasa gerek duymadan şarj olabilmesine olanak veriyor.

Kullanıcının cebindeyken bile şarj edilecek

Yeni teknolojinin çalışma prensibi ise şöyle:
Fiziksel ped yerine radyo dalgalarından enerjisini alan yeni batarya teknolojisi ile 'havadan' şarj mümkün hâle geliyor. Wi-Fi ağları tarafından kullanılan 2.4 GHz radyo frekansları yoluyla güç sağlayan yeni şarj teknolojisi ile akıllı telefonlar başta olmak üzere pek çok elektronik cihaz herhangi bir şarj noktasına temas etmeden, dahası kullanıcının cebindeyken bile şarj olabiliyor.

Yorumlar (0)