Gucci, olmayan ayakkabıyı 12 Dolar'a satıyor

Gucci, sanal ayakkabısı Virtual 25'i satışa çıkartıyor. Gucci'nin mobil uygulaması üzerinden satışa çıkarılacak olan sanal ayakkabı büyük ilgi çekti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.03.2021, 14:33 19.03.2021, 11:44
Gucci, olmayan ayakkabıyı 12 Dolar'a satıyor

Lüks moda markası Gucci, baş tasarımcısı Alessandro Michele tarafından tasarlanan 12 dolarlık sanal spor ayakkabısı Virtual 25’i tanıttı.

Gerçekte kullanmak mı? Hayır, bu ayakkabı çiftini sadece dijital olarak satın alabilirsiniz. 

Bu dijital spor ayakkabı, markanın sürekli büyüyen dijital kataloğu için yepyeni bir adım.

Sadece Gucci'nin mobil uygulaması üzerinden satın alınabilecek

Virtual 25 sanal spor ayakkabısı, ‘’Business of Fashion’’ tarafından açıklandığı şekliyle 9 ila 12 dolar arasında bir fiyat etiketiyle satılacak.

Temel olarak, bu spor ayakkabı AR teknolojisi ve kullanıcının ayağına bu ayakkabı görselinin bindirilmesi için bir fotoğraf filtresi kullanılacak

Belarus tasarım stüdyosu ile iş birliği içinde oluşturulan bu spor ayakkabı, sadece Gucci’nin uygulama mağazası üzerinden satın alınabilecek.

Gucci’nin bu adımı bizlere gösteriyor ki, yakın gelecekte moda markalarının gelirlerinin nispeten büyük bir kısmı dijital ürünlerden sağlanacak. 

Gucci’nin amacının ürün fotoğraflarının yerini giyilebilir sanal ürünlerle değiştirmek olduğu düşünülüyor ve bunu çok daha ilgi çekici ve çevrimdışı alışverişe daha yakın bir deneyimle sağlanmak isteniyor.

Virtual 25'i oyun karakterlerinize de giydirebileceksiniz

Kullanıcılar Gucci'lerini Roblox da dahil olmak üzere çeşitli diğer dijital platformlarda ve oyun karakterlerinde kullanabilecekler. 

Geleceğe dair dijital fikirler üreten Gucci, sanal pazarda değer taşıyacağını düşündükleri sınırlı üretimli ürünler oluşturmayı da planlıyor.

Bu, Gucci’nin ilk sanal girişimi değil. Geçmiş yıllarda, markanın Pokémon Go oyuncuları için kullanıma sunduğu dijital Gucci kıyafetleri de satışa sunulmuştu. 

Ayrıca, Louis Vuitton gibi rakipleri de League of Legends gibi oyunlar için kaplamalar tasarlamışlardı.

Yorumlar (0)