EPDK Başkanından "Akaryakıtta indirim" açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, tavan fiyat kararından sonra bazı illerde akaryakıta 35-40 kuruş indirim gerçekleştiğini açıkladı

GÜNDEM 18.03.2021, 15:02 19.03.2021, 11:43
EPDK Başkanından "Akaryakıtta indirim" açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı M. Yılmaz, akaryakıt sektörü ile ilgili son günlerdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bazı illerde 35-40 kuruşluk indirim”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı M. Yılmaz, serbest piyasaya zarar verecek hiçbir davranışa izin verilmeyeceğine dikkat çekerken, bugün görülen fiyatların tavan fiyat kararının haklılığını ve akaryakıttaki kâr oyununun boyutlarını ortaya koyduğunu ifade etti.

Fiyatlarda 17-20 kuruş civarı bir indirim olacağını daha önce söylediklerini hatırlatan Yılmaz, bu tavan fiyat kararının ardından bazı illerde KDV dahil 35-40 kuruş arasında indirimler yapıldığını belirtti. Bu durumun, verdikleri kararın ne kadar yerinde bir karar olduğunu gösterdiğini aktaran Yılmaz, daha yolun başında olduklarını açıkladı.

Ucuz bayilerden akaryakıt alımıyla ilgili de konuşan Yılmaz, bu bayilerden alınan akaryakıtın fatura kaçakçılığına teşvik ettiği iddialarına da sert tepki gösterdi. Yılmaz, vergi kaçıracak bayilere devletin göz yummadığını ve bundan sonra da göz yummayacağını belirten Yılmaz, toplu satışlarda indirim yapmak ne kadar doğalsa, istasyon müşterisine de indirim yapmanın o kadar doğal olduğunu kaydetti. Vergi kaçakçılığı girişimi varsa bunun Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlendiğini dile getiren Yılmaz, vatandaşlardan müsterih olmalarını ve en uygun fiyata akaryakıt satan bayi hangisi ise akaryakıtı oradan almalarını tavsiye etti.

Yorumlar (0)