Google sesinizi metne çeviren yeni uygulamasını duyurdu

Google, konuşma seslerini metne çevirebilen uygulaması Google Recorder’ı kamuoyuyla paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 12:30
Google sesinizi metne çeviren yeni uygulamasını duyurdu

Geçtiğimiz günlerde Google Pixel 4 tanıtımından önce sızdırılan konulardan bir tanesi de Google Recorder’dı. Çok büyük bir sürpriz olmasa da Recorder servisi, gazetecilerin, öğrencilerin konuşmalarını kaydederek daha sonra metne dönüştürmek istediklerinde işini kolaylaştıracak bir uygulamaydı.

Google Recorder ile, sesinizi telefona kaydedebilir, bunlar arasında arama yapabilir ve en önemlisi sesinizi metne dönüştürebilirsiniz. Uygulama o kadar stabil ki bir komut vermenize veya bir tuşa basmanıza bile gerek yok çünkü uygulama kendiliğinden bunu gerçekleştiriyor.

Recorder programlarına genel olarak şüpheyle bakılabilir, ses tanıma teknolojisinden odaklı. Fakat Google tanıtımında bu uygulama oldukça başarılı ve neredeyse hatasız sonuçlar verdi.

Ortam gürültüsü yüksek olduğu durumlarda nasıl bir performans göstereceği konusu ise şu an için gizemini koruyor.

Konuşmanızı uygulama üzerinde tamamladığınızda size özel metin stillerine kadar sunabiliyor Recorder. Şimdilik yalnızca Pixel 4 için kullanılabiliyor. İnternete sızan APK dosyasında ise uygulamanın bazı fonksiyonları sorunlu dahi olsa diğer cihazlarda çalışabildiği görülebiliyor.

Anlaşılan o ki, uygulama teknik özelliklerinden ziyade biraz da reklam amacıyla Pixel 4’e dahil edilmiş. Yakında Google Recorder’ın diğer android cihazlara da gelmesinin uzak bir tarih olmadığını ifade edelim.

Yorumlar (1)
Ses YouTube te çalışmıyor 3 yıl önce
Ses YouTube ten niye çalışmıyor ve olmuyor neden siz yaparmiziniz