Google Haritalar’ın dikkat çeken özelliği iOS'a geliyor

Google Haritalar’ın kaza ve yol durumunu raporlayabilme ve sisteme kaydedebilme özelliği yayınlanacak yeni güncellemeyle iOS platformuna da gelmesi bekleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2019, 16:00
Google Haritalar’ın dikkat çeken özelliği iOS'a geliyor

Google haritalar uzun bir süredir kullanımda olan bir özelliğini İos cihazlar için getirmeye hazırlanıyor. Artık trafik sorunlarını bildirmek ios cihazlar için de daha kolay bir hale bürünecek. Haritaların raporlama özelliği aslında bir süredir Waze’de bulunan özelliği taşımasıyla sağlanıyor. Kullanıcılar artık Google Haritalar üzerinde trafiğin sıkışık olduğu durumlarda ya da sürücülerin hız sınırını aştığı zamanlarda bildirimde bulunabiliyor.

Speed Camera özelliği ile bütünleşen uygulamanın ilerleyen zamanlarda daha da işlevsel hale gelmesi sağlanacak.

Haritalar rapor etme özelliğine kavuşuyor

Geçtiğimiz yıl satın alınan Waze üzerinde söz konusu özellik görülebilse de Haritalar rapor etme özelliğini aslında tam anlamıyla yeni kazanıyor. Bu durumda kullanıcılar herhangi bir yerde kazaya denk gelmesi durumunda bildirimde bulunabiliyor olacaklar.

Haritalar’ın bu yeni özelliği ios cihazlar için de uyumlu hale getirilecek. Böylece hem toplu halde kullanıcı verileri sağlanabilirken hem de uygulama üzerinde anlık bilgileri görüntüleyebilmek mümkün olacak.

Ancak söz konusu bütün özelliklerin sisteme dahil edilmesi için biraz daha beklemek gerekebilir. Ekim ayının son haftalarında yayınlanacak olan güncellemeyle yeni özellikler kullanıcılara sunulacak. Bu özelliklerin arasında yol bildirimi yer alacak mı bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)