Google Haritalar, koronavirüs yoğunluğunu gösterecek!

Google Haritalar, kullanıcılarına artık yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğunluğunu da gösterecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.11.2020, 13:40 19.11.2020, 13:47
Google Haritalar, koronavirüs yoğunluğunu gösterecek!

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında pek çok telefon uygulaması geliştirildi. Türkiye'de de yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğunluğunu takip edebilmek için "Hayat Eve Sığar" adındaki uygulama kullanılıyor. 

Vatandaşlar, söz konusu uygulama ile hem bulundukları yerlerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğunluklarını takip edebiliyor, hem de eczane, market, hastane, metro ve otobüs durakları gibi yerleri kolayca bulabiliyor. 

Bir süre önce Google Haritalar'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğunluğunu gösterebileceğine dair haberler çıkmıştı. Google, bu özelliğin Haritalar uygulamasına dâhil edileceğini resmî olarak açıkladı. 

Açıklamada, bu özelliğe ilişkin ayrıntılı bir bilgi paylaşmadı. Fakat yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin verilerin resmî kurum ve kuruluşlardan alınacağı ifade ediliyor.

Haritalar uygulamasını kullanan kişilerin, gittikleri yerlerde son bir haftada gerçekleşen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka artış oranlarını görebilecekleri ve test merkezlerinin yerlerine erişebilecekleri belirtiliyor. 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin yoğunluk haritasının, toplu taşıma araçlarına ilişkin doluluk oranını gösteren güncellemeyle beraber ilerleyen haftalarda uygulamaya ekleneceği kaydediliyor.


 

Yorumlar (0)