TCMB'den merakla beklenen faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 4,75 baz puanlık artış ile politika faizini yüzde 10,25'ten yüzde 15'e çıkardı. 

EKONOMİ 19.11.2020, 14:00 19.11.2020, 14:42
TCMB'den merakla beklenen faiz kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına Naci Ağbal'ı getirdi. Böylece Türkiye'de ekonomi kadrolarında yapılanma sürecine girildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine ise Lütfi Elvan getirildi. Bakan Elvan, büyümenin 2020 senesinde yüzde 0,3 olarak gerçekleşmesini öngördüklerini ifade etti. Elvan, enflasyonun kalıcı biçimde tek haneye inmesini hedeflediklerine dikkat çekerek, hem yerli hem de yabancı girişimcilere yönelik yatırım ortamının güçlendirileceğini, bu doğrultuda yapısal reformların başlatılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı açıklamada, ekonominin tekrar şahlanacağını vurgulayarak, piyasaların beklentilerine karşılık verilebileceğini ve yatırım konusunda yeni reformlara imza atılacağını ifade etti.

Söz konusu açıklamaların ardından döviz kurlarının düşüşe geçtiği görüldü. 

Bunun üzerine herkes merak içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını beklemeye başladı. 

Faiz kararı açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 4,75 baz puanlık artış ile politika faizini yüzde 10,25'ten yüzde 15'e çıkardı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faizde sadeleşme hamlesinde bulundu. Bütün fonlamanın bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik karar alındı.

Beklentiler, politika faizinin 2 ila 5,75 puan artması yönündeydi. Faiz artışına yönelik tahminlerin ortalaması ise 4,75 puan olarak açıklanmıştı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayında politika faizini 2 sene sonra ilk defa artırmıştı. Politika faizi, yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e çıkarılmıştı. 

Yorumlar (0)