Google Fotoğraflar kritik hatayı düzeltecek

Google Fotoğraflar, otomatik yüz tanıma sisteminin yanlış olması durumunda manuel olarak düzeltmeye imkân tanıyan yeni özelliği üzerinde çalışıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 18:49
Google Fotoğraflar kritik hatayı düzeltecek

Google Fotoğraflar ile birlikte şimdiye dek kullanıcılar fotoğraflarını hızlı bir şekilde kategorize edebiliyor ve sistem otomatik olarak yüz taraması yaparak kişileri etiketleyebiliyordu. Fakat şimdiye dek yanlışlar söz konusu olduğunda uygulama size manuel olarak düzeltmeye imkan tanımıyordu.

İşte Google Fotoğraflara gelen bir güncelleme bu kritik hatayı sonlandırmaya hazırlanıyor. Uygulamanın kullanımını çok ağır işleten bu yanlış manuel olarak düzeltme seçeneğinin eklenmesiyle birlikte sona erdi. Artık Google Fotoğraflar, yanlış etiketleri elle düzetmeye imkan tanıyacak.

Google Fotoğrafların 4.30 kodlu yeni sürümüyle birlikte yalnızca yanlış etiketler düzeltilmeyecek aynı zamanda evcil hayvanların etiketlenmesine de olanak verecek.

Uygulama içinde bulunan ‘Son etiketlenenler’ kısmı ile bütün etiketler kontrol edilebilecek. Bu arada ufak bir hatırlatma. Bu özelliklerin çalışması için ise internet bağlantısı gerekecek.

Google konuya ilişkin testlerini sürdürürken resmi güncellemenin ne zaman geleceğine dair bir açıklama yapmadı.

Yorumlar (2)
Arzu Demir 4 yıl önce
Deneyelim
Arzu 4 yıl önce
Ben eski resimlerimi bulamiyor