Çin'den İngiltere ve ABD'ye: İki yüzlüler!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Şuang, ABD ve İngiltere'nin protestolardaki şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarına yönelik, "iki yüzlülük" ifadesini kullandı.

DÜNYA 12.11.2019, 18:44
Çin'den İngiltere ve ABD'ye: İki yüzlüler!

Çin, ABD ve İngiltere'nin Hong Kong Özel İdare Bölgesi'ndeki protestolarda yaşanan şiddet olayları üzerine yaptığı açıklamalara sert çıktı.

Hong Kong'da yayın yapan South China Morning News gazetesinde yer alan habere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Washington ve Londra'nın protestolar sırasında yaşanan olaylara ilişkin kaygılarını anlatmasını eleştirdi ve "Riyakar adalet çağrıları onların çifte standartlarını ve suiniyetlerini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

"Nefret dolu Vandalizm"

İtidal çağrılarını "iki yüzlü tavır" olarak adlandıran Gıng, "Nefret dolu Vandalizm, Hong Kong vatandaşları arasında yaygın paniğe ve endişeye yol açmıştır. Eğer ABD ve İngiltere gibi ülkeler iddia ettikleri gibi şiddete karşılarsa, sivilleri hedef alan böylesi eylemleri neden sert biçimde kınamıyor?" yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanlığının Hong Kong ofisinden yapılan açıklamada da son dönemdeki protestoların barışçı toplantı ve ifade özgürlüklerinin sınırlarını aştığı belirtildi.

"ABD'li ve İngiliz siyasetçiler isyancıları destekliyor"

Açıklamada, "Bazı ABD'li ve İngiliz siyasetçilerin, isyancıların çılgın ve insanlık dışı şiddet eylemlerini, polisin kaosu önlemeye ve kanunu korumaya yönelik çabalarıyla bir tutması, bir kez daha şiddete başvuran suçluları desteklediklerini, onlarla suç birliği yaptıklarını kanıtlamaktadır." denildi.

Yorumlar (0)