Google, Asistan özelliğini bir adım öteye taşıyacak

Google tarafından Asistan uygulamasına, kullanıcıların soracağı soruları önceden tahmin ederek hafızasına kaydeden ve bekleme süresini en aza indirecek yeni güncellemenin paylaşılacağı iddia edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 11:16 01.11.2019, 11:18
Google, Asistan özelliğini bir adım öteye taşıyacak

Akıllı telefon üreticileri son yıllarda telefonlara sanal asistanlar ekleyerek kullanıcı deneyimini daha da artırmak için çözümler geliştirdiler. Bunların en bilinenleri arasında Apple’ın Siri uygulaması ya da Google’ın Asistan’ı geliyor. Bu sanal asistanlar aracılığıyla telefona dokunmaya gerek kalmadan istediğiniz bazı cevapları alabiliyorsunuz. Bunların arasında hava durumu yol durumu öğrenmek veya bir arama yapmak gibi seçenekler bulunuyor.

İşte Google asistan uygulamasında kendisini bir adım ileriye taşıyacak özelliği ile gelmeye hazırlanıyor.

Google’ın asistanı soruları önceden bilecek

Bir sosyal medya kullanıcısı olan Eduardo Pratti, yakın bir zaman öce atmış olduğu bir tweet’te Google’ın Asistan özelliğiyle ilgili yeni bir şey keyfettiğini açıkladı. Yeni özelliği ekran alıntısı yaparak kullanıcılarla paylaştı.

Google’ın söz konusu asistan uygulamasını aktif hale getirmek için ya cihazın üzerindeki bazı tuşları kullanmak ya da birtakım kelimeleri telaffuz etmek gerekiyor. Son paylaşılan görüntülere göre Google’ın Asistan uygulaması artık kullanıcılar tarafından sık kullanılan aramaları daimi olarak hafızasına alacak. Bununla birlikte artık soruyu sorup cevabı beklemek için beklenilen o kısa zaman dilimi dahi ortadan kalkmış olacak. Kullanıcı, daima sorduğu soruların cevaplarına daha kolay bir şekilde ulaşabilecek.

Google kanadından yeni güncellemenin duyurusu yapılmadı. Söz konusu görüntülerin ise A/B testinden alınmış görüntüler olabileceği ifade ediliyor.

Tahminlere göre eğer güncelleme paylaşılırsa, kısayol kartları ve yeni arayüz ile birlikte de gelecek. Tabi önce Google tarafından bu uygulamanın test edilerek geri bildirim sağlanması hedefleniyor. Geri bildirimlerle beraber ara yüzün daha kullanışlı hale gelebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)