Google Akademik Nedir? Özellikleri Nelerdir?

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.11.2020, 18:31 24.12.2020, 15:40
Google Akademik Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Google Akademik, dünyaca ünlü arama motoru özellikle araştırma yapan kullanıcıların en fazla başvurduğu kaynaklar arasındadır. Dünyanın herhangi bir yerindeki makaleyi okuma fırsatı sağlar. Sadece elinizde bulunan kaynaklarla yetinmiyorsanız, dünyanın farklı kesimlerinde araştırdığınız konuya dair çalışmaları araştırmak, incelemek, öğrenmek ve takip etmek istiyorsanız Google Akademik’ten rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra tez ve makale gibi konuları da ayrıca Google Akademik üzerinden takip etmke mümkündür. 

Google Akademik Nasıl Kullanılır?

2004 yılında hizmete giren Google Akademik sadece akademik makaleler konusunda arama yapmanızı sağlayan bir tür arama motorudur. Uygulamada kullanıcı deneyimi önemlidir ve uygulama oldukça kolaydır. Her arama motorunda olduğu gibi sayfanın üst kısmındaki bölüme inceleme yapmak istediğiniz konuyu yazıp araştırabilirsiniz. Tez yazımı döneminde oldukça faydalı olan Google Akademik, araştırma yaptığınız konu hakkında çok sayıda bilgi çıkartır ve alıntılama özelliği ile dikkat çeker. Alıntılama kısmına tıkladığınız zaman o konuda en fazla atıf yapan makaleleri ve yayınları görebilirsiniz.

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Google Akademik sayesinde makale yazarları da böyle kullanıcısı yüksek plartformda yayınları bulunduğu için prestij kazanırlar ve akademik alanda ün kazanırlar. Kişilerin kendi yazdıkları makaleleri takip etmeleri sistem içerisinde mümkündür. Hiçbir yerde bulunamayan bilimsel makaleler bile bu plartformda araştırmacıların bulmasını sağlamaktadır.

Google Akademik üzerinden araştırma yaparak kimsenin ulaşamayacağı tüm akademik yayın, kitap ve dergileri bulabilirsiniz. Geliştirilmiş olan arama özelliği kişilere sistem içerisinde büyük kolaylık sağlar. Örneğin bir konu hakkında araştırma yaparken hangi ülkenin yayınlarını görmek istediğinizi, hangi yazarlara ulaşmak istediğinizi, hangi formatta olmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

Google Akademik Özellikleri Nelerdir?

  1. Araştırma yapmak istediğiniz dili seçebilirsiniz.
  2. Google üzerinde bulunmayan birçok makale Google Akademik üzerinden yayınlanır.
  3. Kişilerin ilgilendiği konularla ilgili yeni makale yüklendiğinde bildirim verir.
  4. Dosyayı indirme zorunluluğunuz yoktur. Kitaplığa kayıt edip sonradan incelemeniz mümkündür.
  5. Araştırdığınız dosyanın hangi formatta olmasını seçebilirsiniz.
  6. Makaledeki kısmı alıntılayıp o kısımla ilgili makalelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  7. Google arama motoru üzerinde bulunmayan kitap, dergi gibi bilgi içeriklerini Google Akademikten ulaşabilirsiniz.
  8. Google destekli olan Google Akademik motorunda karşınıza çıkan tüm sonuçlar bilimsel ve güvenilirdir.
Yorumlar (0)