Firefox’un bildirim özelliği için yolun sonu göründü

Web sitelerine girildiğine kullanıcılara önemli içerikleri gönderebilmesini sağlayan bildirim izin kutucuğu Firefox’un 72 güncellemesiyle rafa kalkacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.11.2019, 14:58
Firefox’un bildirim özelliği için yolun sonu göründü

Dünyaca ünlü internet tarayıcısı Firefox kullanıcıların uzun bir süredir diğer tarayıcılarda da şikayetçi olduğu bir özelliği yeni güncellemeyle birlikte kaldırmaya hazırlanıyor.

Bahsettiğimiz özellik bildirim soru çubuğu. Kullanıcılar web sitelerini ziyaret ettiğinde sayfanın sol üst köşesinde çıkan, bildirimlere izin vermek isteyip istememeye dair soru, kullanıcıların isteği karşılığında onlara takip ettikleri web sitelerinin önemli içerikleri bildirim olarak atabilmesini sağlıyordu.

Fakat bu özellik bir süre sonra birçok web sitesi tarafından spam amaçlı gönderimler için kullanılmaya başlanmıştı. İşte Firefox en azından kendi tarayıcısı için bu duruma son vermeye hazırlanıyor.

Yeni güncellemeyle bildirim çubuğu kalkacak

Firefox 72 güncellemesiyle birlikte artık ‘… sitesi için bildirimlere izin vermek istiyor musunuz?’ sorusu da tarihe karışacak.

Yeni güncelleme 2020 Ocak ayında kullanıma sunulacak. Bu tarihten itibaren Firefox 72 güncellemesini kullananlar bildirim mesajlarına veda edecek.

Bildirim özelliği ilk kez 2013’te kullanıma açılmıştı. Esasen teoride önemli içerikleri kullanıcılarla buluşturabilmeyi amaçlıyordu ama sonra birçok site için amacının dışına çıkmıştı. CNET’te yer alan bilgiye göre de internet kullanıcılarının yüzde 97’si bu özelliği kullanmaya sıcak bakmıyor.

Yorumlar (0)