Fahrettin Altun'dan Elon Musk açıklaması: Neden olmasın?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye'nin Otomobili ile yarım kalmış bir 'Devrim' nihayete eriyor. Ülkemizden bir Elon Musk çıkmaması için hiçbir sebep yok." açıklamasını yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.01.2020, 11:35 13.01.2020, 17:43
Fahrettin Altun'dan Elon Musk açıklaması: Neden olmasın?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "mikro blog Platformu Medium" hesabında, "Türkiye'nin Otomobili ile yarım kalmış bir Devrim nihayete eriyor" başlıklı bir yazı yayımladı.

"Yarım kalmış bir Devrim’in hikayesini nihayete eriyor" 

"Türkiye'nin Otomobili"nin tanıtımının yapıldığını hatırlatan Altun, "Aslında 58 yıllık gecikmiş bir hikayeyi, yarım kalmış bir Devrim’in hikayesini, mutlu sonla bitirmek için büyük bir adım atıldı demek daha doğru olur. Türkiye çok daha önce kendi otomobilini üretebilirdi. Tıpkı çok daha önce kendi milli sanayisini inşa edebileceği, savunma sanayisinde kendi silahlarını geliştirebileceği, yerli teknolojiye yatırım yapabileceği gibi.. Ama maalesef tüm bu adımlar birileri ya da çeşitli çıkar grupları tarafından engellendi. Bu topraklar için fikir üreten insanlar hayalperest ilan edildi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uzun yıllar dışa bağımlı bir ülke olarak kaldığını belirten Altun, "O yüzden yarım kalan Devrim'in hikayesini başarıyla sonlandırmak için atılan bu adımı bir zihniyet dönüşümünün en önemli sonuçlarından biri olarak görmek lazım." yorumunu yaptı.

Altun, makalesine şu sözlerle devam etti:

"Tüm mülkiyet haklarıyla, mühendisliğiyle bu topraklara ait yerli ve milli ilk otomobilimiz 'üstesinde gelemeyiz, büyük firmalarla yarışamayız' zihniyetine de en iyi cevap olacak. Bu yüzden kısa vadede seri üretime geçmesi planlanan otomobilimizin tanıtımının halkımızı heyecanlandırması, hemen hemen tüm kesimlerin sahip çıkması kıymetli." 

"Ülkemizden bir Elon Musk çıkmaması için hiçbir sebep yok"

"Bu toprakların insanlarının büyük fikirleri ve büyük hayalleri hep vardı. Ancak uzun yıllar bu hayalleri gerçekleştirecek siyasi irade, fikirlere sahip çıkacak medya ve yatırım yapacak firmalar bu insanları görmezden geldi. Halbuki ülkemizden bir Elon Musk çıkmaması için hiçbir sebep yok. Türkiye'nin Otomobili hayırlı olsun. Demokrasi ve hukuku gözeten, öz güveni yüksek, dünyayı takip eden, bir yandan da yerli teknolojiye yatırım yapan Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ne şanslıyız ki artık bu konuda kararlı bir siyasi irade ve liderimiz var."

Yorumlar (0)