Facebook’un can sıkan kamera problemi

Facebook, iOS 13 ve üzeri versiyonlarında kullanıcı deneyimlerine göre, arayüzde gezerken otomatik olarak arka planda kamerayı açıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.11.2019, 14:00
Facebook’un can sıkan kamera problemi

Facebook çok hoş olmayan bir güvenlik problemiyle karşı karşıya. Konunun muhatabında bu kez iOS uygulaması var.

İddia edilene göre Facebook’un iOS versiyonu, arayüz üzerinde gezerken kullanıcıların haberi olmaksızın arka planda kamerayı açıyor. iPad’ler ve iPhone’lar üzerinde tespit edilen bu sorun gerçekten can sıkıcı görünüyor. Aşağıda örneklediğimiz bu sorun şimdilik yalnızca arka kamera için kendisini ortaya çıkarıyor. Söz konusu durumun gizlice bir gözetleme amacı gütmediği düşünülse ve umulsa da henüz şirketten konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Konunun en ilginç tarafı ise bu durumun yalnızca iOS 13 ve üzerindeki versiyonlarda rastlanıyor olması.

Kamera erişimi nasıl kapatılır?

İfade edildiği kadarıyla iOS 12 için benzer bir gizli kamera erişimi yok. Bu durumda da kişiler Facebook’un kamera erişimini kapatması uygulamasına gidecek gibi duruyor. Eğer iOS 13 ve üzerindeki versiyonları kullanıyorsanız ve kameraya ilişkin gizlilik endişeleriniz varsa “Ayarlar-Gizlilik-Kamera” bölümünden kamera erişinizi kapatabilirsiniz.

Facebook yeni özelliğini duyurmuştu

Facebook tarafından dün mobil uygulamasına yeni getireceği özellikle birlikte alt menü bildirim işaretlerini kaldırmaya imkan tanımaya başlayacağını duyurmuştu. Hali hazırda iOS için var olan özellik şimdi de Android platformuna taşınmıştı. Kullanıcıların alt menü barından simgelerin üstüne basılı tutmak vasıtasıyla açılan menüden tamamen kırmızı bildirim işaretlerini kaldırabilmeleri mümkün olacak.

Yorumlar (0)