Facebook, gözünü 'Clubhouse'a dikti

Snapchat, Pinterest gibi çok sayıda platformda bulunan özellikleri kendi bünyesine klonlayan Facebook, son günlerin popüler uygulaması Clubhouse'u radarına aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.02.2021, 01:44 12.02.2021, 09:39
Facebook, gözünü 'Clubhouse'a dikti

Clubhouse'ın popülaritesi günbegün artıyor. Sosyal medya platformlarına bambaşka bir soluk getiren uygulamanın piyasa değeri, kısa bir süre zarfı içinde 1 milyar doları (7 milyar lira) geçti. 

Daha evvel birçok platformdaki özellikleri kendi çatısı altında bulunan platformlara entegre eden Facebook, gözünü Clubhouse'a dikmiş durumda. Son sızıntılar, teknoloji devinin halihazırda çalışmalara başladığını gösteriyor. Facebook'un 'Clubhouse' özelliklerini ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor. 

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, Clubhouse platformunda bir konuşma gerçekleştirdi. Zuckerberg'in rakip bir uygulamada boy göstermesi, kendi 'Clubhouse'unu geliştirme hususunda kesin kararlığı olduğu yönünde yorumlanıyor.



Twitter'dan yakın takip

Bir başka sosyal medya devi Twitter da Clubhouse'u izleyen bir diğer firma. Sosyal medyadaki yeni trendlerden uzak kalmak istemeyen firma, 'Spaces' isimli özelliğini bir süredir beta programı dahilinde deniyor. Firma, söz konusu özellikte deneyim sahibi olan 'Breaker' isimli şirketi satın almıştı. Tüm bunlar, firmanın yeni trendlerden mahrum kalmak istemediğini gösterir nitelikte. Clubhouse'daki gibi sesli sohbet odaları oluşturmaya olanak sağlayan 'Spaces' özelliğinin yakın bir dönemde kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Yorumlar (0)