Elon Musk’tan Bill Gates’e kadar ünlüleri dolandıran 17 yaşındaki hacker yakalandı

ABD'de 17 yaşındaki bir genç, sosyal medya devi Twitter'ın 15 Temmuz'da saldırıya uğraması ve Bitcoin dolandırıcılığına yönelik suçlamalardan dolayı gözaltına alındı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.08.2020, 02:11 01.08.2020, 08:34 Hanife
Elon Musk’tan Bill Gates’e kadar ünlüleri dolandıran 17 yaşındaki hacker yakalandı

15 Temmuz tarihinde sosyal medya devi Twitter’da,  aralarında Elon Musk, Barrack Obama, Bill Gates, Joe Biden, Kim Kardashian ve Warren Buffet gibi ünlü isimlerin hesaplarının bulunduğu birçok yüksek takipçili hesap ele geçirilmişti.

Bu hesaplar üzerinden yapılan sanal para birimi olan Bitcoin paylaşımlar ile birçok kişi dolandırılmıştı.

ABD’nin Florida eyaletinde bağlı Tampa’da söz konusu olaya yönelik 17 yaşındaki bir genç gözaltına alındı.

Yetişkin gibi yargılanacak
 

17 yaşındaki gencin federal ve eyalet yetkilileri tarafından yapılan soruşturma sonucunda bugün gözaltına alındığını duyuran Hillsborough Eyalet Avukatı Andrew Warren, ofisinin olayla ilgili kovuşturmayı yürüttüğünü belirtti.

Florida yasalarının federal yasalara göre daha esnek olduğunu ve çocuğun yetişkin gibi suçlanabilmesine imkan sağladığının altını çizen Eyalet Avukatı Warren, FBI ve Adalet Bakanlığı ile soruşturma boyunca ortak hareket edeceklerini belirtti.

"Kurbanlar sadece ünlüler değil"
 

Konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulunan Eyalet Avukatı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Eyalet Avukatı Warren, açıklamasının sonunda kolluk kuvvetlerine soruşturma sürecindeki hızlı eylemlerinden dolayı teşekkür ederek, dava ilerlemesi durumunda birlikte hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Nasıl çalındı?
 

Bilgisayar korsanları, ele geçirdiği hesaplardan yaptıkları paylaşımda;“Bitcoinleriniz ikiye katlanacak”, “Bin Dolar Bitcoine 2 bin Dolar verilecek” sözleriyle, takipçilerden anonim bir Bitcoin adresine para göndermesini istemişti.
 

Yorumlar (0)