Dangal Filmi

Dangal filmi güreş hayranı olan ve hayatında güreşin çok önemli etkisi olduğunu gösteren Mahavir Singh Progat’ın hayatını anlatmaktadır.

KÜLTÜR-SANAT 01.08.2020, 02:30
Dangal Filmi

Dangal filmi güreş hayranı olan ve hayatında güreşin çok önemli etkisi olduğunu gösteren Mahavir Singh Progat’ın hayatını anlatmaktadır. Aamir Khan, Fatima Sana Shaikh ve Sakshi Tanwar gibi ünlü isimlerin rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Nitesh Tiwari otururken Hindistan yapımı film baş yapıtlardan biri olmayı başarmıştır. Fim spor-dram türüdür.  Filmin hikayesi ve duygusal anlarının yer alması da izleyiciyi derinden etkilemiştir. 2016 yapımı filmde oyuncu performansları ve seyirciyi etkileyen sahneler ise dikkat çekiyor. Her sahnesi birbirinden güzel etkileri sunarken uzun soluklu yapıtlardan biridir. 

Dangal Filmi Konusu

Güreş hayranı olan Hintli Mahavir Singh Phogat oğlu olmasını çok istemektedir. Eğer bir oğlu olursa onu dünyanın en ünlü güreşçisi olmasını istemektedir. Fakat oğlu olmayınca da 2 kızını güreşçi olarak büyütme kararı alır. Güreş dünyasında yer edinebilmeleri için kızlarına zorlu antrenmanlar yaptırır. Bezdirecek seviyeye getirirken toplumun da bir kız çocuğunun güreşçi olmasına karşı çıkmaktadır. Çok doğru bulunmasa da bu yaptığı erkek güreşçilerle yaptığı mücadelelerde başarılı sonuç alınca herkes takdir etmeye başlar. Kısa sürede emin adımlarla zirveyi zorlarken ilk kadın güreşçinin altın madalya almasına kadar gider. Elbette altın madalya öncesinde zorlu süreç büyük kızı Geeta Phogat altın madalya alması ile sonuçlanır.

Hem drama hem de heyecan dolu anların yaşandığı Dangal filmi başarıya giden yolda yaşananları en güzel şekilde anlatıyor. Yılmadan, yorulmadan ve yolundan dönmeden mücadeleyi bu filmde bulabilirsiniz.

Yorumlar (0)