Dünyada bir ilk! SEFİNE Tersanesi ve ASELSAN iş birliğinde üretildi

SEFİNE Tersanesi ve ASELSAN iş birliğiyle dünya üzerinde elektronik harp özellikleri bulunan ilk insansız su üstü aracı üretildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.09.2022, 15:33 15.09.2022, 16:21
Dünyada bir ilk! SEFİNE Tersanesi ve ASELSAN iş birliğinde üretildi

Türkiye'nin milli ve yerli düşüncesiyle attığı adımlar gün geçtikçe artıyor. Savunma sanayisi de bu düşünce ile geliştirilmeye devam ediyor. ATAK helikopterleri, SİHA ile İHA’larla gökyüzünde büyük bir etkisi olduğunu bütün dünyaya gösteren Türkiye, deniz alanında da etkinlik göstermeye başladı.

Dünya üzerinde elektronik harp özelliğine sahip ilk insansız araç

Bu noktada dünya üzerinde elektronik harp özelliğine sahip ilk insansız su üstü aracı, ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi iş birliğinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye’de üretildi.

Özellikleri ile benzerlerinden ayrılıyor

Adını açık denizlerde oldukça hızlı yüzebilen bir balık çeşidinden alan Marlin Sida, taşıyabileceği yararlı yüklerle ve üstün teknolojisi ile benzerlerinden farklılık gösteriyor.

Marlin Sida’nın açık denizde ve kıyılarda taarruz ve savunma amacıyla deniz harbi operasyonları sırasında kullanıma alınması planlanıyor.

“Türkiye öncü olacak”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yaşanan gelişme ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu şekilde bir paylaşımda bulundu, “Türkiye alanda oyun değiştirici şekilde gösterilen SİHA’ların ardından SİDA’larıyla da her zaman kendisini gösteriyor. Yeni üretimimiz Marlin Sida dünya üzerinde elektronik harp özelliğine sahip olan ilk insansız su üstü aracı olarak geliştirildi. Geriden gelen olmayacağız, Türkiye bir öncü olacak.”

Yorumlar (0)