Dronlarla desteklenen konsept araç Lexus LF-30

Japon otomotiv üreticisi Toyota tarafından üretilen lüks otomobil markası Lexus, elektrikli otomobili LF-30’u 2030 dolaylarında alıcıya çıkarmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.10.2019, 10:52 23.10.2019, 11:35
Dronlarla desteklenen konsept araç Lexus LF-30

Lexus LF-30, bu hafta Tokyo Motor Fuarında görücüye çıkarıldı. LF-30’un tasarımı ve özellikleri gelecekten gelmiş uzay mekiğini andırıyor.

Kendi kendine sürüş teknolojisi (otonom sürüş), artırılmış gerçeklik özellikleri, tekerlekli motorları ve dronlarla hareket etme gibi özellikleri var.

Lexus’un elektrikli araçlarının baş mühendis olan Takashi Watanabe, “ Kurduğumuz konsept doğrudan belirli bir ürünle bağlantılı değil, Lexus’un elektrifikasyon vizyonunu sembolize ediyor. Elektrikli araçlar boyutlarından ve oranlarından birçok değişiklik barındırıyor. Elektrikli araçların geleceğin lüksün tanımını değiştireceğine inanıyoruz, vizyonumuzu da bu şekilde şekillendiriyoruz.” dedi.

Görünümü yılan başını andıran konsept aracın, iç ve dışı led teknolojisi ile donaltıldı. Futuristik araç LF-30’un diğer futuristik araç konseptlerinden en büyük farkı dronlarla desteklenecek olması, araca bütünleşik olacak olan dronlar, kullanıcısının eşyalarını taşıyacak. Komple cam tavanı olan aracın tüm camlarında artırılmış gerçeklik özelliklerinin olması da, aracın yolcularına uzay teknolojilerine maksimum yönde tattıracak gibi görünüyor.

Aracın 150 kW’lık bataryası ile 499 kilometre menzile ulaşabileceği öngörülüyor.

Lexus, araç hakkında henüz daha fazla detay vermedi ancak aracın üretim potansiyeli alıcıları heyecanlandırmaya yetti.

Yorumlar (0)