Davayı zora sokacaktı! Twitter’dan milyon dolarlık sus payı

Musk’ın Twitter’ı satın almasını zora sokabilecek kişilerden Pieter Zatko'yla anlaşma yaptığı belirlendi. Firma işten çıkartmış olduğu eski çalışanına kayıpları sebebiyle 7 milyon dolar ödeme yapacak. Güvenlik şefi olarak görev yapan Zatko, Musk ve Twitter davasında şahit olarak dinlenecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.09.2022, 14:45 10.09.2022, 14:44
Davayı zora sokacaktı! Twitter’dan milyon dolarlık sus payı

Sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk'la arasında görülen davayı kötü etkileyecek bir durumu engelledi. Ocak ayında işten çıkardığı eski güvenlik şefi Pieter Zatko'ya Twitter bir servet ödeyecek. Edinilen bilgilere göre, Zatko ile yapılan anlaşma kapsamında 7 milyon dolar tazminat ödemesi alacak.

Daha öncesinde şikayet mektubu yollamıştı

Bot kullanıcıların çok olması sebebiyle Twitter’ı almaktan vazgeçen Tesla’nın CEO’su Elon Musk, birçok kesim tarafından tepki almıştı. Bu olayın ardından 44 milyar dolarlık bu protokolün gerçekleşmesi adına Twitter yönetim kurulu, mahkemeye gitmiş ve Musk’a dava açmıştı. Ancak şirketin işten çıkardığı eski güvenlik görevlisi Pieter Zatko, denetleyici kurumlara bot hesapların fazlalığı ile ilgili bir şikayet mektubu gönderdiği ortaya çıktı. Bu durum sonrasında Twitter tarafından hızlı bir hamle yapıldı.

Twitter'dan 7 milyon dolarlık sus payı

Pieter Zatko'nun söylemlerini duyulmasının ardından Musk kanadında bu durum artı olarak yazılmıştı.

Fakat Twitter ve eski çalışanı arasında imzalanan tazminat protokolüne göre, Twitter'da görev yaptığı süre ile ilgili Zatko herhangi bir konuşmada bulunamayacak. Zatko yalnızca mahkeme tarafından çağırılırsa Twitter için konuşabilecek.

Salı günü Pieter Zatko’nun kongre önünde tanıklık yapacağı ifade edilirken, aynı gün Twitter yönetim kurulunun Musk'a satışı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)