CIA'den Trump'ı kızdıracak "TikTok" açıklaması: Kanıt yok!

CIA (Merkezî İstihbarat Teşkilatı), TikTok'a ait verilerin Çin hükümetine eriştiğine ilişkin herhangi bir delil bulamadıklarını ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.08.2020, 15:38 10.08.2020, 15:42
CIA'den Trump'ı kızdıracak "TikTok" açıklaması: Kanıt yok!

Çin merkezli uygulama TikTok'un, kullanıcılara ait verileri Çin hükümeti ile paylaştığı iddia ediliyor.

Söz konusu uygulama, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) haklarını satmak üzere Microsoft ile temas halinde. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Çin merkezli uygulamanın haklarını satmaması halinde TikTok'a yasak getirilmesini öngören kararnameye imza atmıştı. 

CIA (Merkezî İstihbarat Teşkilatı), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ı sinirlendirecek bir açıklamada bulundu. 

Söz konusu açıklamada, Çin hükümetinin, TikTok kullanıcılarına ait verilere ulaştığına ilişkin herhangi bir delil olmadığı ifade edildi. 

CIA (Merkezî İstihbarat Teşkilatı), uygulamanın ByteDance'e ait olduğunu, bu nedenle Çin hükümeti tarafından verilere ulaşılması olasılığının mevcut olduğunu belirtiyor. Fakat buna ilişkin henüz bir delil bulunamadı. 

TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri (ABD) karşısında hangi yönteme başvuracağı henüz kesinlik kazanmadı. Fakat Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ülkesindeki haklarını satması için TikTok'a 15 Eylül gününe kadar zaman vermişti. 

Yorumlar (0)