Birleşik Arap Emirlikleri, 20 adet Türk SİHA’sı satın aldı

Türk SİHA’ları satın alabilmek için uzun süredir Baykar yetkilileri ile görüşme halinde olan Birleşik Arap Emirlikleri, mutlu sona ulaştı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne bu ay toplam 20 adet SİHA teslimatı yapıldığı açıklandı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.09.2022, 17:37 22.09.2022, 16:01
Birleşik Arap Emirlikleri, 20 adet Türk SİHA’sı satın aldı

Hem Azerbaycan’ın elde ettiği Karabağ zaferinde hem de Ukrayna savaşında göstermiş olduğu büyük başarılarla tüm dünyada hayranlık uyandıran Türk SİHA’ları, uzun süredir Arap ülkelerinin de radarında bulunuyor. Bu kapsamda Türk SİHA’larını satın alabilmek için aylardır Baykar yetkilileri ile görüşme halinde olan Birleşik Arap Emirlikleri, 120 adet SİHA siparişi vermişti. Baykar firmasından yapılan açıklamada, Abu Dabi yönetimine ilk etapta 20 adet SİHA satıldığı açıklandı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne Türk SİHA’larının bu ay teslim edildiği bildirildi. 

“İlk etapta 20 adet SİHA teslimatı gerçekleştirildi”

Sürece ilişkin detayları paylaşan üst düzey bir yetkili, “Birleşik Arap Emirlikleri ile uzun süredir görüşmeler sürüyordu. İlk etapta 20 adet SİHA teslimatı gerçekleştirildi. Abu Dabi yönetiminin daha çok SİHA talebi var. Bunların da hızlı bir şekilde karşılanabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri, son dönemde Türkiye’ye yatırım konusunda somut ve önemli adımlar attı. Karşılıklı işbirliğinin bir meyvesi olarak bu satışların gerçekleştiğini belirtebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)