Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması: Aralık ayını işaret etti

Asgari ücret ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, aralık ayına işaret etti.

EMEK-SENDİKA 21.09.2022, 17:40 21.09.2022, 17:44
Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması: Aralık ayını işaret etti

Milyonların merakla takip ettiği asgari ücret ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Aralık ayı için müjdeyi verdi

Ankara'da düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu görüşmelerinde bilgilendirme sağlayan Bilgin, "Geçtiğimiz sene asgari ücret konusunda tarihinde olabilecek en fazla zammı gerçekleştirdik. Temmuz ayında da bir zam daha yaptık. Aralık dönemine az kaldı aralıkta da yeni bir zam gelecek. Biz, emekçilerimizi ve çalışanlarımızı enflasyonun getirdiği tahribatından uzak tutacağız. Vatandaşlarımızı rahatlatmamız gerekiyor." dedi.

“Prim gün sayısı farklılığı ciddi bir sorun”

Prim gün oranındaki farklılığın büyük bir problem teşkil ettiğini dile getiren olduğunu Bilgin, "Bu durumu eşitlememiz gerekiyor. Bunu eşit bir ortama getirmek adına yapılacak düzenlemeyi söyleyeyim. Burada emekli olan kişiler arasındaki değişikliği, emekliliği kazanma koşullarında bir standarda oturtmamız gerekiyor. Bu hem farklı seviyelerde, farklı meslek alanlarında çalışmakta olan kişiler arasında bir adaletsizlik duygusunun meydana gelmesini ortadan kaldıracaktır. Bu işlem toplum arasında bir güven duygusu oluşturur ve toplum ile devlet arasında bulunan güven ilişkisine güç katar.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)