Bill Gates: Koronavirüs testi gebelik testi gibi evde yapılabilecek!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, geliştirme aşamasındaki bir testin, evde yapılan gebelik testleri gibi çalıştığını belirtti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.04.2020, 09:42
Bill Gates: Koronavirüs testi gebelik testi gibi evde yapılabilecek!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Washington Post gazetesi için yazdığı bir makalede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bill Gates, makalesinde "Normal yaşama dönmeden önce koronavirüsü saptamamıza, tedavi etmemize ve önlememize yardımcı olan bazı yenilikçi araçlara ihtiyacımız olacak." ifadelerine yer verdi. 

Test ve filyasyon çalışmalarının önem arz ettiğine dikkat çeken Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından desteklenen bir test çalışmasında, hastaların kendilerinden örnek alarak uyguladıkları testlerin de bir tıp uzmanı örnek almış gibi aynı sonucu verdiğini ifade etti. 

Kişiden alınan örnekte virüs varsa kâğıt renk değiştiriyor

Gates, geliştirme aşamasındaki bir başka testin de evde uygulanan gebelik testleri gibi çalıştığını kaydetti. Söz konusu testte, burundan alınan bir örnek, laboratuvara gönderilmiyor. Söz konusu örnek, önce bir sıvıya koyuluyor, ardından bu sıvı da bir kâğıt şeridine dökülüyor. Eğer kişiden alınan örnekte yeni tip koronavirüs (Covid-19) varsa kâğıt renk değiştiriyor. Gates, bu testin birkaç ay içinde hazır olacağını tahmin ediyor.

Bluetooth üzerinden çalışan bir cihaz takip sisteminden bahsetti

Doğru kişilere test yapılmasının ve temas takip çalışmalarının da önem taşıdığını aktaran Gates, daha teknolojik bir yöntemin de araştırıldığını belirtti. Gates, makalesinde, bluetooth üzerinden çalışan bir cihaz takip sistemine değindi. 

Söz konusu sisteme göre, kişi dışarı çıktığı zaman telefonunda bluetooth açıyor ve kapsama alanında olan cihazların birbirine sinyal göndermesi sağlanıyor. Aynı ortamda bulunan bir kişi yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanırsa, o alanda bulunmuş olan herkese bildirim gönderiliyor. Böylece temas takip yapılabiliyor.

Yorumlar (0)