Beklenen oldu! Görünmezlik pelerini geliştirildi

Kanadalı askerî kamuflaj üniforma üreticisi HyperStealth Biotechnology Corporation şirketinden bazı araştırmacılar, bir kişiyi, aracı, gemiyi ve hatta tüm binayı gizleyebilen özel bir ürün geliştirmeyi başardı. Şirket, "kuantum görünmezlik" ismini verdiği malzemenin patentini aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.10.2019, 15:40
Beklenen oldu! Görünmezlik pelerini geliştirildi

Şili, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Afganistan başta olmak üzere dünyada bulunan birçok orduya askerî kamuflaj üreten Hyperstealth Biotechnology Corporation, herhangi bir kişiyi ya da nesneyi "görünmez" yapabilen Quantum Sheath (Kuantum Görünmezlik) adında bir ürün geliştirdi.

Şirketin ekim ayı başlarında yapmış olduğu patent başvurusunda ortaya çıkan malzeme, bir güç kaynağına gerek duymadan ilgili nesnenin etrafındaki ışığı büküyor ve hedefin görünmez olmasını sağlıyor.

Tank ve uçak maketi gizlenebildi

Geliştirdikleri ürünün özelliklerini sergileyen şirket, yaklaşık 100 dakikalık bir video ile bir tank ve uçak maketinin görünmezlik pelerini sayesinde gizlenebildiğini gösterdi. 

​Malzemenin çok ince ve hafif olduğunu kaydeden Hyperstealth CEO'su Guy Cramer, "Kuantum Görünmezlik" ile çevrelenen bir insanın, aracın veya binanın, ultraviyole (UV), kızılötesi ve kısa dalga kızılötesi sistemlerinde bile görünmediğini ifade etti. 

"Hiçbir kamuflajın sağlayamayacağı gizliliği vaat ediyor"

Cramer, "Kuantum Görünmezlik, herhangi bir ortamda, herhangi bir mevsimde, günün veya gecenin herhangi bir saatinde, başka hiçbir kamuflajın sağlayamayacağı bir gizlilik vaat ediyor." dedi. 

Söz konusu ürünün, terör ve diğer suç faaliyetlerinde kullanılabileceğine işaret eden Cramer, bu gibi korkunç senaryoların dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)