Bayraktar TB3'ün halk ile buluşacağı tarihler netleşti

Bayraktar TB3 SİHA'nın ne zaman ve nerede ilk kez sergileneceği netleşti. İşte yerli imkanlarla Baykar şirketi tarafından üretilen Bayraktar TB3'ün üstün kabiliyetleri...

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.03.2023, 16:03 27.03.2023, 16:19 Hakan Öksüz
Bayraktar TB3'ün halk ile buluşacağı tarihler netleşti

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), son zamanların gündemde en çok yer tutan yerli üretim teknolojilerinden biri oldu. Dün Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar TB3 SİHA'ları incelemişti. Erdoğan'ın ziyareti sırasında üretim hattında görüntülenen Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk defa halka açık olarak sergileneceği tarih netleşti.

27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde sergilenecek

Uçuş testlerinin bu yıl başlayacağı Bayraktar TB3, ilk defa TEKNOFEST 2023'te sergilenecek. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın verdiği bilgilere göre İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST 2023, Bayraktar TB3'ü halk ile buluşturacak.

Kısa pistli gemilere inip kalkabilen ilh SİHA

TEKNOFEST Karadeniz'de Ağustos 2022'de sergilenen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, geçen yıl 14 Aralık'ta ilk kez havalanmıştı. Bayraktar TB3 SİHA ise 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda sergilenecek. Katlanabilen kanat yapısıyla dikkat çeken Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilere inip kalkabilen ilk silahlı insansız hava aracı olarak tarihe geçecek.

Bayraktar TB3'ün üstün kabiliyetleri

Bayraktar TB3'te yer alan görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyeti, aracın uzun mesafelerden kontrolünü sağlayacak. Taşıdığı akıllı mühimmatları deniz aşırı hedeflere gönderebilecek olan Bayraktar TB3, istihbarat ile keşif-gözetleme görevlerinde etkin rol oynayacak.

Yıla 370 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzalayarak girdiler

Kuveyt Savunma Bakanlığı ile 370 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzalayan Baykar, 2023 yılına hızlı girdi. Bütün projelerini yürütürken öz kaynakları kullanan Baykar, topla gelirinin yüzde 75'ini ihracattan kazandı. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2021'de aktarılan verilere göre Baykar, "savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri" olarak büyük başarı elde etti. Savunma ve havacılık ihracatı ile 2022'de 1,4 milyar dolarlık ciro elde eden Baykar, şimdiye kadar 28 ülkeyle Bayraktar TB2 SİHA için anlaşma imzaladı.

Yorumlar (0)